Міграційна служба запустила чат-бот, який підкаже як оформити біометричний документ

  • 14 бер. 2019 16:04
  • 1047
    • Новина Міграційна служба запустила чат-бот, який підкаже як оформити біометричний документ Ранкове місто. Кропивницький
     
    Відтепер отримати консультацію з оформлення біометричних документів та скористатися офіційними електронними сервісами міграційної служби можливо в інтерактивному режимі – у популярних месенджерах Viber та Telegram. 
     
    Робота чат-бота полягає в тому, що він поставить особі кілька запитань щодо індивідуальних умов оформлення документа та поінформує, які саме документи потрібно мати із собою під час оформлення у міграційній службі або центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП). В інтерактивному режимі можна отримати консультацію про оформлення всіх біометричних документів, які видає ДМС – ID-картка, закордонний паспорт, а також посвідки на постійне та тимчасове проживання для іноземців та осіб без громадянства.
    Особливістю роботи чат-боту є те, що за бажанням у месенджері можна отримувати повідомлення про кожен новий етап оформлення документа аж до моменту, коли документ прибуде до підрозділу для видачі.
     
    Чат-бот – це вже 12-й електронний сервіс, створений міграційною службою з метою підвищення якості надання адміністративних послуг та зменшення корупційних ризиків у діяльності підрозділів міграційної служби. 
    Посилання на чат-боти розміщено на сторінці онлайн-сервісів на сайті ДМС (Viber, Telegram).
     
    УДМС України в Кіровоградській області
     
    Нагадаємо: Як оформити перший паспорт?