Шевченко – Гарі Поттер та людина-павук? У Кропивницькому представили виставку «Квантовий стрибок Шевченка» (ФОТО)

  • 14 бер. 2019 12:20
  • 1773
    • Новина Шевченко – Гарі Поттер та людина-павук? У Кропивницькому представили виставку «Квантовий стрибок Шевченка» (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    Сьогодні, 14 березня, на базі обласної універсальної наукової бібліотеки імені Д. І. Чижевського проводиться виставка 15 робіт із проекту «Квантовий стрибок Шевченка». Інсталяції «КСШ» вперше презентовані молоді та жителям міста Кропивницького. Виставка відбувається в рамках святкування Шевченківських днів.

    Це спільний проект київського ілюстратора Олександра Грехова та Національного музею Тараса Шевченка (Київ).

    Кропивничани можуть побачити Тараса Григоровича у незвичних образах: Ейнштейна, Людини-павука, робота із "Футурами", Дарта Вейдера та багато кого іншого.

    Проект «Квантовий стрибок Шевченка» – це сплав вільнодумства та науки, це спроба осучаснити старе та архівувати популярні культурні образи. Це мандрівка у часі, просторі, вимірі з українським Вергілієм – Тарасом Григоровичем, це подорож, де глядач бере на себе роль самого Шевченка.

    Виставка фіксує еклектичні зустрічі Тараса Шевченка з персонажами глобалізованого світу масової культури. Кожна ілюстрація, кожна зустріч – квантовий стрибок у тіло і свідомість Іншого. «Хто з них чужий, а хто свій і що чекає Шевченка у наступному стрибку-перевтіленні?» – таке ключове запистання об'єднує всі 15 робіт, котрі будуть презентовані глядачам.

    Виставка триватиме лише сьогодні до 16.00.