У Франції відкриється виставка дитячих малюнків із Кропивницького

  • 14 бер. 2019 13:42
  • 2418
    • Новина У Франції відкриється виставка дитячих малюнків із Кропивницького Ранкове місто. Кропивницький

    52 дитячих малюнки з Кропивницького незабаром відправляться до Франції, де будуть виставлені в галереї CAPITALE & Victor міста Марсель. Про це «Утреннему городу» повідомив власник галереї «Єлисаветград» Микола Цуканов, який кілька років організовує всеукраїнський конкурс дитячих малюнків «Щаслива дитина – квітуча Україна».

     

    - Щойно ми отримали підтвердження з Марселя від нашого земляка – художника Віктора Орлі (Геннадія Гребньова) стосовно спільного українсько-французького проекту. Ми домовились провести виставку дитячих робіт у галереїCAPITALE & Victor, - зазначив Микола Цуканов.

     

    Він також зауважив, що малюнки учасників конкурсу «Щаслива дитина – квітуча Україна» експонуються не лише у Франції, а й у Китаї, Сполучених Штатах, Канаді, Німеччині, Польщі та Латвії. Це стало можливим завдяки вихідцям із Кіровограда – нині Кропивницького, які мешкають у цих країнах та підтримують своїх земляків.    

     

    - Однак ми також активно спілкуємося з місцевими керівниками шкіл, дитячих садочків у Кропивницькому, пропонуємо їм облаштувати спільні пересувні виставки. Наша мета – щоб якомога більше дітей побачили творчість своїх однолітків і захотіли самі щось намалювати. Сподіваюся, таким чином люди навчаться бачити і творити добро, - каже Микола Цуканов.  

     

    Нагадаємо, у Кропивницькому народний артист України читав Шевченкові вірші.