Місто приєдналося до міжнародної Хартії відкритих даних

  • 13 бер. 2019 13:02
  • 919
    • Новина Місто приєдналося до міжнародної Хартії відкритих даних Ранкове місто. Кропивницький
     
    Офіційний сайт міської ради Кропивницького працює на громаду, про це пише сайт міськради. 
     
    З метою покращення інформування громадськості з питань діяльності органів місцевого самоврядування у міській раді Кропивницького продовжено розвиток та розширення можливостей офіційного веб-сайта міської ради та її виконавчого комітету.
     
    На цьому акцентувала увагу керівник справами міської ради Кропивницького Альвіна Бондаренко під час звітування за результатами виконання у 2018 році бюджетних програм під час прес-конференції сьогодні, 12 березня.
     
    За інформацією Альвіни Бондаренко, протягом року на сайті, відповідно до рішення міської ради від 15 лютого 2018 року № 1439 «Про порядок оприлюднення інформації про діяльність комунальних підприємств Міської ради міста Кропивницького», на головній сторінці сайту створено розділ «Комунальні підприємства», у якому особи, відповідальні за адміністрування та наповнення відповідних сторінок актуальною інформацією, забезпечують її розміщення та оновлення.
     
    Відповідно до розпорядження міського голови від 18 травня 2018 року №62, затверджено регламент розміщення інформації, а також перелік розділів сайта Міської ради міста Кропивницького kr-rada.gov.ua та відповідальних виконавчих органів, які розміщують інформацію у цих розділах.
     
    Крім того, у розділі «Міська рада» створена вкладка «План роботи міської ради», у розділі «Громадянам» - створена вкладка «Електронні сервіси», яка поєднує в собі багато корисних інструментів, таких, як онлайн реєстрація в ДНЗ чи запис на прийом до лікаря.
     
    У розділі «Сесії» створена форма для онлайн реєстрації на засідання сесії Міської ради міста Кропивницького. На сторінці «Управління містобудування та архітектури» створено вкладки «Плани територій», «Конкурс», «Охорона культурної спадщини», «Геопортал». Оновлено підрозділ «Вокзали» розділу «Інфраструктура» та розділ «Економіка» головної сторінки сайту. Підрозділи «Події органів влади», «Анонси та міські заходи» та «Експрес-інформація» поєднано в один розділ «Події». Створено два альбоми, присвячені відзначенню 264-ї річниці міста Кропивницького.
     
    На сторінках виконавчих органів проведена робота щодо структуризації наявної інформації для зручного пошуку.
     
    Спеціалісти відділу інформаційно-комп’ютерного забезпечення забезпечували технічний супровід онлай- трансляцій засідань міської ради, виконавчого комітету та постійних депутатських комісій тощо.
     
    - Надзвичайно важливим для нас є також підписання Меморандуму про співпрацю в рамках реалізації проекту щодо відкритих даних між Міською радою міста Кропивницького, Державним агентством з питань електронного урядування України та Фондом «Євразія», - відзначила Альвіна Бондаренко - Таким чином Кропивницький приєднаний до міжнародної Хартії відкритих даних.