Кіровоградщина: У Новгородці знову цькують один з найкращіх аматорських вокальних ансамблів

  • 12 бер. 2019 13:15
  • 1510
    • Новина Кіровоградщина: У Новгородці знову цькують один з найкращіх аматорських вокальних ансамблів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Новгородківський вокальний ансамбль «Мрійниці» - один з найкращих аматорських вокальних колективів країни, який є учасником і переможцем численних конкурсів і фестивалів. Про це у ФБ пише ВО Свобода Новгородка
     
     У своєму доробку «Мрійниці» мають низку відзнак і нагород, однак стали відомими широкому загалу після того, як здобули знакову перемогу у двох номінаціях на всеукраїнському фестивалі у місті Трускавець, прославивши таким чином Новгородівський район на всю країну.
     
    У травні минулого року учасниці ансамблю вже повідомляли про цькування і тиск, який чиниться на них з боку керівництва сектору культури Новгородківської РДА. Тоді ситуація навколо ансамблю набула широкого розголосу, а на захист колективу активно виступили жителі району. 
     
    Внаслідок цього чиновники пішли на поступки. Зокрема, за словами учасниць колективу, голова РДА Андрій Кочерга запевнив їх, що ситуацію владнає, натомість зажадав від них заяви про звільнення без проставленої дати, щоб мати змогу звільнити «мрійниць» у будь який момент.
     
    Невдовзі після того, як відповідні заяви були написані, цькування «Мрійниць» відновилося з новою силою. 
    Керівництво сектору культури позбавило ансамбль апаратури, що необхідна для проведення репетицій, від художнього керівника приховується план заходів, учасниці колективу вимушені власним коштом купувати собі костюми, відносно учасниць ансамблю регулярно порушується трудове законодавство.
     
    Відтак колектив звернувся за допомогою до націоналістів району. 
     
    За словами керівника Новгородківської районної організації ВО «Свобода» Дейнеко Павло, ансамбль «Мрійниці» є гордістю Новгородківщини, а тому свободівці докладуть усіх зусил,ь аби зберегти колектив і не допустити подальшого цькування та звільнення його учасниць. 
     
    Зокрема, депутат обласної ради від ВО «Свобода» Максим Дескат готує відповідні депутатські звернення до органів влади з вимогою припинити цькування колективу та притягнути до відповідальності осіб, які порушують права його учасниць.
     
    Про подальший перебіг подій буде повідомлено згодом.