Україна: Для перевезення виборчих бюлетенів не виготовили спеціальні коробки

  • 12 бер. 2019 08:59
  • 1137
    • Новина Україна: Для перевезення виборчих бюлетенів не виготовили спеціальні коробки Ранкове місто. Кропивницький
     
    Відкриті торги щодо закупівлі послуг з виготовлення та доставки архівних боксів було відмінено, про це повідомляє офіційний сайт ЦВК
     
    Тендерні процедури ускладнюють роботу Комісії з матеріально-технічного забезпечення чергових виборів Президента України
     
    24 січня 2019 року тендерний комітет Центральної виборчої комісії оголосив про проведення процедури відкритих торгів щодо закупівлі послуг з виготовлення та доставки архівних боксів (картонні коробки) через систему ProZorro.  Призначення архівних боксів – доставка бюлетенів та іншої виборчої документації від дільничних виборчих комісій до окружних виборчих комісій після підрахунку голосів.
     
    До 9 години 24 лютого 2019 року до тендерного комітету Комісії було подано лише дві тендерні пропозиції з неповним комплектом документів.
     
     Тому 5 березня 2019 року тендерний комітет ЦВК був змушений відхилити ці пропозиції, як такі, що не відповідають умовам тендерної документації. Таким чином, відповідно до Закону України "Про публічні закупівлі", торги із закупівлі зазначених боксів було відмінено.
     
    За час, що залишився до дня голосування, повторні торги щодо закупівлі послуг з виготовлення та доставки архівних боксів провести вже неможливо. Відтак, питання, яким чином і в чому будуть доставлятися виборчі бюлетені та інша документація до ОВК, залишилось відкритим.
     
    Всі суб’єкти виборчого процесу, а особливо офіційні спостерігачі повинні бути готовими до того, що голови та члени ДВК будуть змушені доставляти виборчу документацію в підручних засобах, часто не призначених для цього.
     
    Центральна виборча Комісія зазначає, що чергові вибори Президента України 31 березня 2019 року стали першими, коли ЦВК доводиться застосовувати Закон України "Про публічні закупівлі".  Визначені ним часові рамки не враховують швидкоплинності виборчого процесу. Так, через обмежені строки під загрозою здійснення закупівель транспортних послуг та канцелярського приладдя окружними виборчими комісіями.
     
    Відділ взаємодії із засобами масової інформації
    Секретаріату Центральної виборчої комісії