Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала конгресменів США посилити санкційний тиск на Росію

  • 10 бер. 2019 11:13
  • 1268
    • Новина Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала конгресменів США посилити санкційний тиск на Росію Ранкове місто. Кропивницький
     
    Під час робочого візиту до Вашингтона (США) Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася з Головою Підкомітету з питань Європи, Євразії, енергетики та довкілля Комітету із закордонних справ Палати представників Вілліамом Кітінгом.
     
    Про це пише сайт Урядовий портал
     
     Сторони обговорили українсько-американський двосторонній діалог, міжпарламентську взаємодію, російську агресію проти України, процес реформ, а також посилення обороноздатності України шляхом нових поставок летальної зброї.
     
    Віце-прем’єр-міністр подякувала за непохитну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в Конгресі Сполучених Штатів Америки. Зокрема, за ухвалене рішення про збільшення видатків на підтримку України, сума яких складає майже 700 млн, що на 75 млн більше, ніж у 2018 році.
     
    «Сполучені Штати з перших днів російської агресії в Україні були і залишаються надійним союзником нашої держави», - підкреслила Іванна Климпуш-Цинцадзе.
     
    Віце-прем’єр-міністр закликала конгресменів посилити додатковий санкційний тиск на Російську Федерацію.
     
    - Агресивні дії Росії підривають регіональну та міжнародну безпеку і є кричущим порушенням міжнародного права й відповідних двосторонніх угод. Сподіваємось, що Сполучені Штати введуть додаткові санкції проти Росії, зокрема, за відкриту військову агресію в Керченській протоці, захоплення 24 наших моряків та суден, а також проти російського фінансового та енергетичного секторів, у тому числі будівництва трубопроводу «Північний потік-2», – наголосила вона.
     
    Вілліам Кітінг своєю чергою наголосив, що Сполучені Штати чітко розуміють наміри Росії, та запевнив у подальшій підтримці України.
     
    Окрему увагу було приділено перебігу виборчого процесу в Україні у контексті виборів Президента України, а також важливості роботи міжнародних спостерігачів.
     
    Також йшлося про фізичну та психологічну реабілітацію українських військових.
     
    - Нещодавно в Україні було створене Міністерство у справах ветеранів. Відтак досвід Сполучених Штатів був би дуже доречним для його ефективного функціонування, – зазначила Віце-прем’єр-міністр. Сторони домовилися розглянути можливість окремої допомоги для розбудови нового міністерства.