HR-и Кіровоградщині дізнавались тонкощі застосування праці іноземців

  • 7 бер. 2019 14:37
  • 3339
    • Новина HR-и Кіровоградщині дізнавались тонкощі застосування праці іноземців Ранкове місто. Кропивницький
     
    За даними, розміщеними на Інтернет-сторінці Державної міграційної служби України, в Кіровоградській області мають право на постійне проживання більше 5,7 тисяч іноземців та осіб без громадянства, майже 1,5 тисячі іноземців перебувають в області тимчасово, з них 1,2 тисяч навчаються у вищих навчальних закладах.
     
    За інформацією Богдана Стояна, заступника директора обласного центру зайнятості, у 2018 році обласним центром зайнятості роботодавцям видали 12 дозволів на застосування праці іноземців, строк дії раніше виданих 14 дозволів було продовжено. Станом на 1 березня 2019 року працю 22 іноземців застосовували 16 роботодавців.
     
    Враховуючи суттєву різницю між кількістю іноземців, праця яких застосовується на підставі дозволів державної служби зайнятості, та кількістю іноземців, які мають право на тимчасове перебування в Україні (на відміну від права на постійне перебування застосування їхньої праці потребує оформлення дозволу), обласним центром проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед керівників підприємств, працівників кадрових служб з метою недопущення порушень роботодавцями законодавства про зайнятість населення (контрольними функціями наділені органи Держпраці) щодо застосування праці іноземців без дозволів. Така робота проводиться в пресі, на радіо, в мережі Інтернет та в ході проведення семінарів в центрах зайнятості.
     
    «Днями в Кіровоградському міськрайонному центрі зайнятості було проведено чергове засідання HR-клубу (клуб започатковано рік назад, засідання проводяться щомісячно) на тему «Алгоритм, інструкції, стандартизація у роботі». Під час засідання розглядались також деякі інші питання. Зокрема, ейч-арів проінформовано про особливості застосування роботодавцями праці іноземців та осіб без громадянства, у тому числі щодо необхідності оформлення дозволів на застосування праці іноземних відряджених працівників. Як приклад, такі іноземні можуть налагоджувати закуплене національними роботодавцями іноземне обладнання. Розраховуємо, що наведена інформація буде корисною для ейч-арів”, – зазначив Богдан Стоян.