Справа поліцейських: мати інспектора з Києва стверджує, що її сина били три години (ФОТО, ВІДЕО)

  • 6 бер. 2019 10:44
  • 2137
  •  
    22 лютого у Кіровському районному суді відбулося засідання стосовно справи Михайла Корнілова, поліцейського з Києва, якого намагаються притягнути до відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. 
     
    4 грудня 2018 року інспектори управління патрульної поліції в Кіровоградській області зупинили водія за грубе порушення ПДР. Як зазначили у патрульній поліції, водій мав ознаки алкогольного сп’яніння та поводив себе агресивно. Патрульні склали на нього відповідні адмінматеріали. Відмова реагувати на законні вимоги поліції та агресивна поведінка чоловіка змусили інспекторів застосувати до нього спецзасоби та фізичну силу у межах, визначених ЗУ "Про Національну поліцію". 
    Натомість мати затриманого, Тетяна Демура, стверджує, що її сина били три години і навіть «швидку» їй доводилося самій викликати.
     
    - «Швидка» приїхала, зеленкою помазала й поїхала. У мого сина зламані ребра, порваний одяг… він весь побитий був. Ще й на мене бризнули газовим балончиком, - говорить Тетяна Демура.
     
    Жінка також стверджує, що Михайло не відмовлявся від процедури перевірки на наявність алкоголю в крові. А наступного дня у обласній лікарні підтвердили відсутність алкоголю в крові сина.
     
    Також пані Тетяна надала виписки з медичної карти сина, де зазначається, що Корнілов отримав закриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку, травму грудної клітки, перелом ребра, множинні забої та садини.
     
    - Вони просто навалилися всі на мене, притиснули ногою горло, голову… я справді думав, що помру… у мене така істерика була.., - говорить на відео затриманий.
    Наступного дня після затримання поліцейський з Києва звернувся до Головного Укправління національної поліції у Кропивницькому із заявою про перевищення службових повноважень під час його затримання.
     
    Фото та відео надала Тетяна Демура.
     
     
     
    Читайте також: Кропивницький: На суд між поліцейськими вкотре з'явилися лише журналісти