Безробітні Кіровоградщини можуть стати кваліфікованими рибоводами

  • 5 бер. 2019 16:09
  • 2746
    • Новина Безробітні Кіровоградщини можуть стати кваліфікованими рибоводами Ранкове місто. Кропивницький
     
    Короп, форель, осетрові – ці види риб завжди до вподоби українцям. Аби на нашому столі з’явилася свіжа апетитна риба, потрібно забезпечити досить відповідальний процес із її вирощування. 
     
    Безробітні, які перебувають на обліку в центрах зайнятості області, мають можливість здобути професію «Рибовод». І хоча професія «Рибовод» не затребувана сьогодні на ринку праці, однак вона є однією із найцікавіших, перспективних і завжди відкриває можливість для самозайнятості та отримання прибутку.
     
    В основному слухачі, які навчались за цією професією, вже мають любительські навички з вилову риби. Коли людина отримує професійні навички та ще й підтверджені відповідним державним документом про присвоєння кваліфікації, у неї підвищується повага як до самої себе, так і з боку оточення, що вона не просто робітник, а дипломований професіонал.
     
    З метoю пiдгoтoвки фахівців за цією професією, 11 березня на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості розпочнеться навчання безробітних громадян за цією професією. Курс навчання триватиме 6,2 місяці.
     
    Під час навчання слухачі ознайомляться з правилами й способами вилову, сортування й обліку товарної риби; вимогами до якості товарної риби; видами кормів і способами їх приготування, роздавання, контролю за їх споживанням; правилами годування риби; вимогами до живих кормів; правилами поводження з живою рибою; правилами та способами очищення басейнів, садків та іншого обладнання; правилами та способами підлідного лову.
     
    Умовами до направлення на навчання є:
    повна загальна середня або професійно-технічна освіта;
    повноліття (не менше 18 років);
    медична довідка з допуском до професії.
     
    Практично для усіх слухачів – і тих, хто вперше дізнається про роботу рибовода, і тих, хто йшов до своєї мети свідомо і виважено, – ця професія стає улюбленою.
    Якщо вас зацікавила інформація, за більш детальною інформацією про професію звертайтеся до базових центрів зайнятості.
     
    Відділ організації профнавчання
    Кіровоградського обласного центру зайнятості
     
    Нагадаємо: Безробітні Бобринеччини підроблятимуть у сільському господарстві