Кіровоградщина: Вісім безробітних претендує на одне робоче місце

  • 4 бер. 2019 20:10
  • 2770
    • Новина Кіровоградщина: Вісім безробітних претендує на одне робоче місце Ранкове місто. Кропивницький
     
    За сприянням державної служби зайнятості у минулому році роботу в області знайшли 22 709 громадян (у 2017 році – 21 129 громадян), у тому числі 7946 осіб (у 2017 році – 5666 осіб) до набуття статусу безробітного.
     
    За інформацією Богдана Стояна, заступника директора обласного центру зайнятості, у минулому році до базових центрів зайнятості області та філій обласного центру зайнятості від 5114 роботодавців (в 2017 році – від 4865 роботодавців) надійшло 34 269 вакансій (у 2017 році – 31665 вакансій).
    За оперативними даними станом на 1 березня роботу шукали 17 133 зареєстрованих безробітних, було наявно 3 053 вакансії.
     
    - Для ознайомлення з вакансіями не обов’язково реєструватись в державній службі зайнятості як безробітному. Будь-яка особа, яка шукає роботу, може відвідати приміщення базового центру зайнятості (філії обласного центру зайнятості) та переглянути вакансії, що вільно розміщені на стендах. Крім того, користувачі мережі Інтернет можуть на веб-сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості ознайомитися з наявними вакансіями. У соціальній мережі Facebook (на сторінці обласного центру зайнятості) також розміщується інформація про окремі вакансії, – зазначив Б. Стоян.
     
    Також Б. Стоян зауважив, що бажано враховувати той аспект, що пошук роботи за безпосереднього сприяння державної служби зайнятості є додатковим елементом забезпечення легальності трудових відносин, адже у документах, що надаються шукачу роботи в центрі зайнятості, представник кадрової служби роботодавця зазначає інформацію про реквізити наказу про прийом на роботу.
     
    Слід нагадати, що одними з основних завдань державної служби зайнятості є сприяння громадянам у підборі підходящої роботи та надання роботодавцям послуг з добору працівників. Виконуючи такі завдання, центри зайнятості діють як державні посередники між шукачами роботи та роботодавцями.
     
    Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи 
    Кіровоградського обласного центру зайнятості
     
    Читайте також: На Кіровоградщині юнаку з інвалідністю допомогли працевлаштуватися