Наймолодші кропивницькі юніори успішно захистили свої перші стартапи

  • 4 бер. 2019 16:09
  • 1185
    • Новина Наймолодші кропивницькі юніори успішно захистили свої перші стартапи Ранкове місто. Кропивницький
     
    Перший день весни цього року став знаковим для кропивницьких юніорів - учнів 1-х та 2-х класів гімназії ім. Т. Г. Шевченка - вони захищали свої перші бізнес-проекти, створені з особливою відповідальністю, грунтуючись на знаннях, отриманих на заняттях Бізнес-Школи ЮніорБанку.
     
    Заняття у Бізнес-Школі ЮніорБанку, які стартували 21 січня, завершилися успішним захистом 50 бізнес-проектів, який урочисто пройшов у мідл-офісі ПриватБанку. ЮніорБанк запросив у якості експертів шанованих кропивничан, чия авторитетна думка щодо якості і рівня стартапів, не викликатиме жодних сумнівів. Галина Война - директор гімназії імені Тараса Шевченка, Вікторія Талашкевич - громадська діячка, засновниця прес-клубу реформ, співзасновниця Бізнес-школи "WAKE UP", Володимир Кравчук - президент Клубу рестораторів, Катерина Дорош - член волонтерської організації захисту тварин “БІМ”.
     
    - Захист бізнес-проектів наймолодших юніорів ми вперше проводили із запрошенням експертів, які навіть повірити не могли, що такі юні бізнесмени можуть створити справжні, серйозні бізнес-проекти, - ділиться враженнями Вікторія Подкладенко, керівник ЮніорБанку Кіровоградської філії ПриватБанку. - Скептики можуть відпочивати. Наші юніори з честю пройшли і це випробування - здолали тести, виконали всі практичні завдання. Їхній  мобільний Приват24 заморився від СМС-повідомлень про витрати у їдальні, у магазинах та дитячих розважальних центрах. Вони у нас тепер фінансово обізнані і захищені.
     
    - Я вдячний ЮніорБанку за запрошення, отримав масу задоволення, - ділився враженнями Володимир Кравчук, президент Клубу рестораторів. - Сподобалися усі проекти. Але вразили, і більш того, я навіть бачу шляхи їх реалізації - це проекти “Готель для котиків” Кіри Воронцової, “М'ячик-гризунець для собак” Дмитра Нехченка, “Салон краси “Прикрась ляльку” Марії Разєнкової, “Daily dog walking” Саласенко Дениса та виготовлення екологічних карамельок … Ці дітки просто неймовірні! Запрошуйте мене ще, готовий не лише виступати у якості експерта, але й готовий допомогти втілити в життя найкращі з ідей”.
     
    - Ідею для проекту для салону ляльок придумала сама Марія, а вже розробити бізнес-проект, зробити презентацію допомагав старший брат, - розповідає мама Марії Разєнкової. - Марії дуже подобалися уроки в Бізнес-Школі. Про кожне із занять вона розповідала із захватом. До речі, вона вже не витрачає кошти бездумно з Картки Юніора, навчилася економії:).
     
     
    - Уроки фінансової грамотності - найактуальніша тема для сьогоднішніх гімназистів, які мають отримувати не тільки теоретичні знання. Вони повиннівміло використовувати їх на практиці, - говорить Галина Война, директор гімназії імені Тараса Шевченка. - Найголовніше, чому мають навчитися наші діти, - вмінню користуватися банківською карткою, розуміти важливість безготівкових розрахунків. Ми відвідуємо Європу - наші діти їздять на екскурсії до європейських країн, де немає практики використання готівки. Користування карткою Юніора не лише убезпечить від втрати готівки, але й навчить раціональному і правильному використанню грошей. Саме Картка Юніора дає змогу дітям відвідувати всі заходи ЮніорБанку, і що головне -
    безкоштовно.
     
    Прес-служба ПриватБанку у Кіровоградській області