У Харкові безробітні Кіровоградщини можуть опанувати професію «Офіціант»

  • 22 лют. 2019 15:03
  • 2343
    • Новина У Харкові безробітні Кіровоградщини можуть опанувати професію «Офіціант» Ранкове місто. Кропивницький
     
     Для охочих отримати професію «Офіціант» з 28 лютого поточного року на базі Херсонського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості розпочинається професійне навчання групи безробітних за зазначеною професією. Термін навчання – 3,8 місяців.
     
    Це важко піддається розумінню, але професія офіціант вважається майже найдавнішою. Є факти, що підтверджують, що даний вид професії існує понад 6 тисячі років. Витоки професії виходять з Стародавнього Єгипту. Вчені, які займалися вивченням пірамід, відшукали фрески. На них були зображені люди, які в спеціальному одязі подавали до столів різноманітні частування, вони і вважаються першими офіціантами.
     
    Офіціант - обличчя будь-якого ресторану, кафе або бару. У його завдання входить якісне обслуговування і забезпечення комфортного проведення часу всіх гостей закладу.
    До претендентів на роботу роботодавцями висуваються такі вимоги: знання правил сервіровок, особливостей подачі страв, вміння правильно поєднувати продукти і напої, а деякі вимагають - знання іноземної мови.
     
    Цьому всьому можна навчитися як на базі навчальних закладах області, так і в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.
     
    Умови направлення на навчання: 
    • повна загальна середня або професійно-технічна освіта;
    • повноліття (не менше 18 років);
    • медична довідка з допуском до професії.
     
    Якщо вас зацікавила професія «Офіціант», за більш детальною інформацією про професію звертайтеся до центрів зайнятості.
     
    Читайте також: Кіровоградщина: Безробітні з інвалідністю навчаються на кухаря, перукаря та бухгалтера