Кропивницькі націоналісти вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні

  • 21 лют. 2019 14:00
  • 1184
    • Новина Кропивницькі націоналісти вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні Ранкове місто. Кропивницький
     
    20 лютого місцеві свободівці та молодь з Кропивницької організації ВГО "Сокіл" зібрались на площі Героїв Майдану, щоб вшанувати героїчний чин полеглої на Майдані Небесної сотні.
     
    До присутніх звернувся депутат Міської ради м. Кропивницького Геннадій Маламен: 
     
     
    - Пригадаймо події, які на все життя закарбувалися у нашій пам’яті. Передусім, вшануємо тих героїв, які першими поклали своє життя в боротьбі за незалежність України в боях у Києві на Майдані, хвилиною мовчання.
    Важлива річ у цій святій боротьбі - те, що їхня справа продовжує тривати, її підхопили сподвижники і ті, хто зараз обороняє державу на Сході, - це є все питання нашої державної незалежності як від внутрішньої окупації, так і від зовнішньої. Це одвічне протистояння Добра і Зла, а наше завдання - зробити українську сторону сильнішою за олігархів, які прислужують іншим країнам, сильнішою за тих люмпенів, які готові продати майбутнє за шматок сала і пакет гречки.
     
    З промовою до товариства звернувся голова Кропивницької міської організації ВО "Свобода", депутат Міської ради Сергій Капітонов:
     
     
    - Друзі, сьогодні ми зібралися нашою націоналістичною родиною, щоб вшанувати усих тих героїв, які загинули на Майдані, а також пригадати тих, хто боровся у ті часи за усунення бандитської влади, за те, щоб у нашій країні панували українці,  була чесна українська влада.
     
    Зараз тривають президентські вибори - закликаю вас не продаватися, згадайте полеглих на Майдані побратимів і кров, пролиту у столиці за національні ідеї. Тож проголосуйте так, як вам підказує ваша совість. 
     
    Це не давня історія: історія Богдана  Хмельницького чи Івана Мазепи, це наша сучасна історія, яка  триває  ще досі. Тих вимог, які висував Майдан, ми ще не досягли. Ми втратили Крим та частину Донбаса і Луганщини, нам треба докласти зусиль, аби повернути ці землі. Тому будьте сильними, мужніми і свідомими при прийнятті важливих рішень.
     
    Завершилась акція традиційним виконанням Славня України.
     
    Олена Скочко
     
     
    Читайте також: Бійці АТО розмістили банер, щоб підтримати військовополонених (ВІДЕО)