Вибори: Скільки зареєстрували офіційних спостерігачів на чергових виборах Президента України?

  • 21 лют. 2019 13:09
  • 1046
    • Новина Вибори: Скільки зареєстрували офіційних спостерігачів на чергових виборах Президента України? Ранкове місто. Кропивницький
     
    ЦВК зареєструвала ще 41 офіційного спостерігача на чергових виборах Президента України та затвердила порядок передачі виборчим комісіям виборчих бюлетенів. Про це повідомляє офіційний сайт ЦВК
     
    20 лютого відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провела Голова Комісії Тетяна Сліпачук.
     
    Комісія зареєструвала довірених осіб кандидата на пост Президента України Мураєва Є.В. у 38 територіальних виборчих округах.
     
    ЦВК зареєструвала довірених осіб кандидата на пост Президента України Смешка І.П. на чергових виборах Президента України Прокоф’єва Ю.М. та Кабаненка І.В. в єдиному загальнодержавному виборчому окрузі.
     
    Також ЦВК зареєструвала довірену особу кандидата на пост Президента України Балашова Г.В. на чергових виборах Президента України Філімоненка В.К. в єдиному загальнодержавному виборчому окрузі та довірених осіб у 34 ТВО.
     
    Окрім того зареєстровали довірених осіб кандидата на пост Президента України Зеленського В.О. у 30 ТВО.
     
    Зареєстровали довірених осіб кандидата на пост Президента України Ляшка О.В. у 4 ТВО.
     
    Комісія зареєструвала довірену особу кандидата на пост Президента України Богомолець О.В. на чергових виборах Президента України Голубовську О.А. в єдиному загальнодержавному виборчому окрузі та довірених осіб у 35 ТВО.
     
    Також зареєстровано довірених осіб кандидата на пост Президента України Тарути С.О. у 128 ТВО.
     
    Окрім того Комісія зареєструвала офіційного спостерігача від кандидата на пост Президента України Ляшка О.В. на чергових виборах Президента України в закордонному виборчому окрузі.
     
    Розглянувши відповідне подання, Комісія зареєструвала 7 офіційних спостерігачів від Всеукраїнської громадської організації "ПЕРЕДОВІ ПРАВОВІ ІНІЦІАТИВИ" на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року в закордонному виборчому окрузі.
     
    Таким чином, станом на 20 лютого 2019 року Комісія зареєструвала 23 офіційних спостерігачів від 2 громадських організацій на чергових виборах Президента України у закордонному виборчому окрузі.
     
    Розглянувши відповідні звернення, Комісія зареєструвала 41 офіційного спостерігача на чергових виборах Президента України: 12 – від Українського Конґресового Комітету Америки, 29 – від Благодійного фонду "Міжнародна комісія з прав людини".
     
    Таким чином, станом на 20 лютого 2019 року Комісія зареєструвала 348 офіційних спостерігачів від міжнародних організацій та іноземних держав на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року.
     
    Комісія відмовила у задоволенні запиту на інформацію Рачка А.В. щодо надання йому відомостей про поштові адреси, адреси електронної пошти та контактні номери телефонів, зокрема мобільні, осіб, які подали до ЦВК документи для реєстрації кандидатами на пост Президента України на чергових виборах Президента України, для залучення їх "третіми особами". Рішення прийнято у зв’язку з тим, що запитувана інформація належить до категорії інформації з обмеженим доступом відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації".
     
    Окрім того, Комісія затвердила Порядок передачі виборчим комісіям виборчих бюлетенів з виборів Президента України та встановила форми документів, необхідних для забезпечення такої передачі.
     
    Розглянувши подання суб’єктів подання кандидатур до складу окружних виборчих комісій з виборів Президента України про заміну їх членів, Комісія внесла зміни до складу ОВК з виборів Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року, утворених відповідно до постанови ЦВК від 18 лютого 2019 року № 331.
     
    Нагадаємо: ЦВК збільшила видатки на вибори Президента майже на десять мільйонів гривень