Кіровоградщина: Усі хворі на туберкульоз діти мають лікуватися

  • 20 лют. 2019 19:15
  • 1036
    • Новина Кіровоградщина: Усі хворі на туберкульоз діти мають лікуватися Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 20 лютого, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко у форматі робочої зустрічі спілкувався з директором Світловодської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів № 2 Наталією Яковлєвою. У зустрічі брали участь директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Рибальченко та начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Наталія Чернявська.
     
    Про це йдеться на сайті Кіровоградської обласної ради
     
    Приводом для розмови стала ситуація з наповненням закладу дітьми, які хворіють на різні форми туберкульозу і потребують тривалого оздоровлення та навчання. Проблема полягає в тому, що окремі батьки або усиновителі чи опікуни умисно перешкоджають дітям, які знаходяться в групі ризику, навчатися у подібних інтернатах. Причина банальна – матеріальна допомога, яку дорослі бояться втратити у випадку направлення дитини на навчання до санаторної школи-інтернату. А оскільки матеріальна допомога, передбачена державою, закладається з початку року, соціальні служби теж через це мають певні труднощі.
     
    За результатами зустрічі присутні дійшли висновку, що в межах своїх повноважень всіляко сприятимуть вирішенню зазначеної проблеми.