Кіровоградщина: Хто із кандидатів у Президенти агітував з порушенням?

  • 19 лют. 2019 14:37
  • 1088
    • Новина Кіровоградщина: Хто із кандидатів у Президенти агітував з порушенням? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 19 лютого, Громадянська мережа ОПОРА назвала основні порушення передвиборчої кампанії на Кіровоградщині.
    За словами координаторки ОПРОРи Зої Лебідь, представниками мережі було написано 23 заяви в поліцію, дві - у Держпродспоживслужбу та 2 у Державний комітет телебачення і радіомовлення стосовно ймовірних порушень законодавства на виборах Президента України.
     
    - Наймасовішим порушенням стало поширенням передвибоочих агітаціних матеріалів без вихідних даних на сітілайтах, бордах та у друкованих ЗМІ, передбачених частиною третьою статті 59 ЗУ "Про вибори Президента України", - повідомляє Зоя Лебідь. 
     
    Такі порушення були зафіксовані у наступних кандидатів: Андрія Садового, Сергія Капліна, Анатолія Гриценка, Олександра Шевченка, Євгена Мураєва, Валентина Наливайченка, Юлії Тимошенко, Олександра Вілкула та Петра Порошенка. 
     
    Як повідомив омбудсмен ОПОРИ Євген Гурницький, на сьогодні до суду направлено 32 протоколи про адміністративні правопорушення, пов'язані з виборчим процесом. 
     
    - За 10 випадками вже внесено постанову суду, за 17 ще триває перевірка. Частину матеріалів справ направлено на доопрацювання в поліцію, - зазначив Євген Гурницький.
     
    Нагадаємо: Фактчекінг заяв Юрія Бойка: більшість заяв не відповідають дійсності