На Кіровоградщині скоро запрацюють нові амбулаторії

  • 19 лют. 2019 18:09
  • 998
    • Новина На Кіровоградщині скоро запрацюють нові амбулаторії Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сергій Кузьменко: До кінця березня усі 18 новозбудованих амбулаторій прийматимуть пацієнтів
     
    До кінця березня в області буде стовідсотково реалізовано проект Президента України з будівництва нових сільських лікарських амбулаторій. Нині у рамках програми "Сільська медицина" на Кіровоградщині збудовано 10 об'єктів, а на восьми підрядники завершують роботи (у Знам'янському, Світловодському, Кропивницькому, Благовіщенському, Голованівському та Гайворонському та Новоукраїнському районах). На цьому наголосив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко на щотижневій апаратній нараді.
     
    Керівник ОДА повідомив, що минулого тижня ознайомився з роботою новозбудованої сільської лікарської амбулаторії в селі Криничуватка Устинівського району. Сергій Кузьменко підкреслив, що заклад повністю укомплектований медичним персоналом, зокрема, при амбулаторії в квартирі для лікаря вже проживає терапевт, яка завжди готова надати медичну допомогу жителям села.
     
    - До кінця березня усі 18 сільських амбулаторій повинні відкрити двері для пацієнтів. Цей проект ми реалізовуємо спільно з головами райдержадміністрацій, тому ми повинні успішно його виконати, - підкреслив Сергій Кузьменко та поспілкувався в режимі он-лайн з керівниками Голованівського і Світловодського районів щодо завершального етапу будівництва.
     
    За словами голови Голованіської РДА Олега Голімбієвського, у селі Новосілка вже збудовано приміщення амбулаторії, будівельники завершують внутрішні роботи. За сприятливих погодних умов, буде виконано і благоустрій території. Паралельно закуплено медичне обладнання для амбулаторії. Завершений об'єкт заплановано здати до 15 березня.
     
    Голова Світловодської райдержадміністрації Сергій Твердовський повідомив, що будівництво амбулаторії у селі Велика Скельова також на завершальному етапі. Орієнтовно за 10-12 днів підрядники закінчать роботи на об’єкті. Меблі та медичне обладнання для закладу вже закуплено.
     
    Голова облдержадміністрації доручив керівникам територій особисто контролювати графіки виконання робіт та вжити усіх необхідних заходів, щоб завершити будівельні роботи і ввести амбулаторії в експлуатацію згідно із запланованими термінами.