Як на Кіровоградщині працевлаштовуватимуть боржників з аліментів

  • 15 лют. 2019 17:04
  • 1288
    • Новина Як на Кіровоградщині працевлаштовуватимуть боржників з аліментів Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Малій Висці представники служби зайнятості та ДВС домовились про обмін інформацією щодо безробітних боржників.
     
    У Малій Висці відбулась спільна нарада за участю начальника Маловисківського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції Яніни Руденко, інспектора з охорони праці Маловисківської міської ради Євгенія Берези, державних виконавців та представників районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.
      
    Під час зустрічі сторони обговорили підписаний Державною службою зайнятості (Центральним апаратом) та Міністерством юстиції України Меморандум про співробітництво.
    Зазначалося, що мета співпраці  – сприяння зайнятості боржників з виплати аліментів та інших осіб, які мають майнові зобов’язання за рішенням суду, посилення контролю за офіційним оформленням трудових відносин, насамперед, особами, які мають майнові зобов’язання за рішенням суду, зокрема заборгованість зі сплати аліментів.
     
    Присутні зупинились на окремих аспектах меморандуму та домовились про забезпечення проведення спільних заходів, спрямованих на сприяння зайнятості осіб, у тому числі осіб, які мають заборгованість зі сплати аліментів та стосовно яких відкрито виконавче провадження в органах державної виконавчої служби.
     
    Також сторони зобов'язались обмінюватися наявною інформацією, пов’язаною із організацією заходів щодо працевлаштування осіб, які мають майнові зобов’язання за рішенням суду чи інших органів, у тому числі осіб, які мають заборгованість зі сплати аліментів тощо.
     
    Розглянуто проблемні питання, що виникають при легалізації найманих працівників, питання обміну інформацією, щодо фактів порушення роботодавцями порядку оформлення трудових відносин.  
     
    В. Босько, провідний юрисконсульт Маловисківської районної філії
    Кіровоградського обласного центру зайнятості