Близько сотні шукачів роботи підписали контракт на службу в ЗСУ

  • 14 лют. 2019 15:11
  • 2227
    • Новина Близько сотні шукачів роботи підписали контракт на службу в ЗСУ Ранкове місто. Кропивницький
     
    З безробітних у військові: Торік близько 100 шукачів роботи підписали контракт на службу в ЗСУ
     
    Державна служба зайнятості бере неабияку участь у проведенні інформаційно-просвітницької роботи серед безробітних громадян щодо популяризації служби в Збройних силах України як одного з видів зайнятості.
     
    У кожному центрі зайнятості та філії обласного центру зайнятості для представників військових комісаріатів створили умови для проведення роботи, спрямованої на інформування безробітних про військову службу в Збройних Силах України, а також надання шукачам роботи різнопланових консультацій з питань, пов'язаних з військовою службою за контрактом. Також діють інформаційні куточки, де розміщені рекламно-агітаційні матеріали щодо умов прийняття на військову службу за контрактом та вступу до вищих військових навчальних закладів.
     
     
    Крім цього для безробітних громадян проводяться семінари з орієнтації на службу в Збройних Силах України за участі представників військкоматів. Під час цих заходів здійснюється інформування присутніх щодо умов та переваг проходження військової служби за контрактом. Учасників ознайомлюють з основними вимогами до претендентів, а також пільгами і гарантіями для військовослужбовців. Крім того безробітним розповідають про стан матеріального і пенсійного забезпечення та інші питання щодо соціального захисту військовослужбовців.
     
    Так, у 2018 році проведено 558 заходів за участі представників військоматів. У результаті зазначеної спільної роботи 96 осіб працевлаштувалися на військову службу за контрактом.
     
    Варто зазначити, що ця робота проводиться у рамках спільного рішення про сприяння у відборі та прийнятті громадян України на військову службу за контрактом до лав Збройних Сил України, ухваленого Кіровоградським обласним центром зайнятості та обласним військовим комісаріатом.
     
    Відділ організації сприяння працевлаштуванню
    Кіровоградського обласного центру зайнятості
     
    Нагадаємо: Безробітні Кіровоградщини можуть безкоштовно вивчитись на бухгалтера у Дніпрі