Бізнесменам Кіровоградщини тепер є куди звернутися за юридичною допомогою

  • 14 лют. 2019 17:56
  • 1144
    • Новина Бізнесменам Кіровоградщини тепер є куди звернутися за юридичною допомогою Ранкове місто. Кропивницький

     

    У середу, 13 лютого, відбулася прес-конференція «Безкоштовна юридична допомога на відстані одного кліку», під час якої громадська організація «Юридична клініка для малого та середнього бізнесу» презентувала нову соціальну он-лайн платформу, спрямовану на захист підприємців від тиску з боку правоохоронних та контролюючих органів.

    «Он-лайн платформа «Юридична клініка для малого та середнього бізнесу» виконує три основні функції. Перша – це первинне консультування підприємців професійними адвокатами-волонтерами. Друга – просвітницька, спрямована на підвищення правової обізнаності представників бізнесу. Третя –  популяризація інтелектуального волонтерства серед адвокатів», - розповідає голова ГО «Юридична клініка для малого та середнього бізнесу» Максим Березкін.

    На презентації Юридичної клініки були присутні представники органів місцевого самоврядування, податкового органу, Головного управління юстиції у Кіровоградській області, ЗМІ та підприємці.

    «Створення Юридичної клініки – надважлива ініціатива, адже законодавство України змінюється майже щодня та містить багато прогалин. Навіть суди  одну й ту ж норму права щоразу застосовують по-іншому. Без професійних порад підприємцям просто не обійтись», - говорить член координаційного комітету з розвитку підприємництва міської ради м. Кропивницького Тамара Самиляк.

    Заступник начальника Головного управління ДФС у Кіровоградській області Тетяна Гавренкова повністю згодна з колегою. Вона підкреслила, що Державна фіскальна служба надає податкові консультації та систематично готує податкові роз’яснення. За її словами, зараз в Кіровоградській області зареєстровано 62 тисячі підприємців, серед яких 34 тисячі – ФОП. Станом на 2018-й рік вони звернулися за роз’ясненнями до фіскальної служби більш ніж 160 тисяч разів. Це ще раз підтверджує, що цей проект є надзвичайно актуальним та корисним.

    Юридична клініка для малого та середнього бізнесу – це неприбуткова громадська організація, основна мета якої надання безоплатної юридичної допомоги у сфері цивільного, господарського, трудового, податкового, земельного та кримінального права.

    «Ми з Юридичною клінікою для малого та середнього бізнесу працюємо в одному напрямку. Ще у 2017 році Міністерство юстиції України ініціювало створення законопроектів під умовними назвами «Маски-шоу стоп!» та «Маски-шоу стоп – 2!», покликаних захищати підприємців від тиску з боку правоохоронних органів під час проведення обшуків. Хочу зазначити, що наше Управління відкрите до співпраці у частині підвищення правової обізнаності підприємців»,  -  розповідає начальник відділу правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Андрій Грималюк.

    Робота онлайн-платформи «Юридична клініка для малого та середнього бізнесу» надзвичайно зручна: будь-який підприємець може з легкістю зареєструватися на сайті www.lawmsb.com.ua, заповнити невелику анкету та поставити юридичне питання, яке потребує роз’яснення.

    Усі адвокати, які співпрацюють з юридичною клінікою - мають обширну практику і спеціалізуються на різних галузях права: земельному,адміністративному, податковому, кримінальному та інших. Тож тепер підприємцям Кіровоградщини є куди звернутися по захист, головне не боятися відстоювати свою правоту і вчасно зареєструватися на сайті «Юридична клініка для малого та середнього бізнесу» за адресою www.lawmsb.com.ua.