Народний депутат з Кіровоградщини став на захист іноземних студентів

  • 14 лют. 2019 11:35
  • 1437
    • Новина Народний депутат з Кіровоградщини став на захист іноземних студентів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Право на навчання іноземних студентів медвишу має бути поновлено! - Про це у ФБ повідомляє народний депутат України VIII скликання Костянтин Яринич.
     
    "Передусім, як людина, яка доклала чи не найбільших зусиль, щоб у нашій області з’явився перший медичний виш, не залишаюся осторонь безпрецендетної ситуації у нашому медичному закладі. 
     
    У зв’язку з шахрайськими діями фірми-контрактера 850 студентів міжнародного медичного факультету постали під загрозою відрахування з лав вишу. На моє глибоке переконання, це стало можливим за цілковитого сприяння керівництва медзакладу, в особі ректора Кондратенка, та інших залучених до шахрайських дій посадовців закладу. Підтвердженням цьому є оголошення співробітниками СБУ підозри ректору та представнику фірми-контрактера. Слідчі дії тривають, і я, як народний депутат, докладу всіх зусиль, щоб допомогти слідству встановити та притягнути до кримінальної відповідальності всіх задіяних у злочинній схемі осіб та унеможливлення подібне в майбутньому. Паралельно продовжуємо виборювати правду у судовому порядку.
     
    Однак найголовнішим для мене в даній ситуації є відновлення права іноземних студентів на здобуття освіти. Впевнений, видані адміністрацією Донецького медвишу накази про відрахування студентів повинні бути зупинені на час проведення слідства та встановлення дійсних обставин справи. Адже студенти не винні в тому, що фірма-контрактер не перерахувала кошти університету, які ті сплатили за навчання. Пунктом 7.2 укладеного між університетом, фірмою-контрактером та студентами Договору це чітко передбачено! І я дякую в.о. декана міжнародного факультету Ірині Торбенко, співробітнику ректорату Сергію Стулову та всім викладачам медвишу, які надали можливість студентам навчатися. Окрема подяка голові ОДА Сергію Кузьменко за сприяння у якнайшвидшому вирішенні даної проблеми.
     
    Переконаний, разом ми доб’ємося справедливості, а винні неодмінно будуть покарані! Ректора Донецького медуніверситету з вчорашнього дня відсторонено від посади.
     
    ДБАЄМО ПРО ЗАКОННІСТЬ - ДБАЄМО ПРО ЖИТТЯ!" - йдеться у повідомленні.
     
    Нагадаємо: Несподівана знахідка у підвалі Донецького університету