Сучасність, ефективність, затребуваність: Служба зайнятості Кіровоградщини відзвітувала про роботу у 2018 році

  • 8 лют. 2019 16:30
  • 3438
    • Новина Сучасність, ефективність, затребуваність: Служба зайнятості Кіровоградщини відзвітувала про роботу у 2018 році Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 8 лютого, в обласному центрі зайнятості пройшла прес-конференція за результатами діяльності центрів зайнятості у 2018 році та про пріоритетні завдання у напрямку надання соціальних послуг населенню та роботодавцям на 2019 рік.
     
    У прес-конференції взяли участь заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості Богдан Стоян, виконавчий директор Кіровоградського обласного об’єднання організацій роботодавців «Співробітництво», голова Кіровоградського обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення Сергій Бедзай, а також представник Кропивницького офісу громадської організації «Десяте квітня» Володимир Кудря.
     
     
    Розпочинаючи прес-конференцію Б. Стоян розповів про результати діяльності центрів зайнятості області в 2018 році: «Станом на 1 січня 2019 року в  центрах  зайнятості області було зареєстровано майже 15,6 тис. безробітних громадян, з яких 49,7% складали жінки, 31,1% – молодь віком до 35 років, 37,5% – особи, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, майже кожен другий безробітний належав до сільських мешканців». 
     
    Було зазначено, що упродовж минулого року за сприяння служби зайнятості працевлаштовано 14,4 тис. осіб, пройшли професійне навчання 5,6 тис. осіб, започаткував власний бізнес 30 осіб, 9,6 тис. громадян з числа безробітних мали тимчасову роботу. 
     
    Також під час заходу мова йшла про сприяння у працевлаштуванні внутрішньо переміщеним особам. Зокрема, Б. Стоян поінформував про соціальні послуги, які їм надаються та результати зазначеної роботи.
     
     
     
    Про діяльність Кіровоградського обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення поінформував присутніх С. Бедзай, який повідомив, що комітет створений для координації взаємодії роботодавців, профспілок та органів державного управління при вирішенні питань зайнятості мешканців області та озвучив плани комітету на поточний рік. 
     
    У свою чергу юрист ГО «Десяте квітня» В. Кудря надав вичерпну інформацію про діяльність громадської організації, спектр безкоштовних послуг, які нею надаються, та про взаємодію організації з центрами зайнятості.
     
    - Станом на початок лютого 2019 року на Кіровоградщині офіційно зареєстровано 6667 ВПО або 4542 сім’ї. У 2018 році ми провели 26 правопросвітницьких зустрічей майже в усіх куточках області, з яких 17 організовано за сприяння та участі обласного центру зайнятості та його районних філій. В цих зустрічах взяли участь 356 внутрішньо переміщених осіб. Надали близько 1000 індивідуальних юридичних консультацій, – повідомив В. Кудря. 
     
    Крім того були озвучені важливі аспекти чинного законодавства щодо соціального захисту внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, присутні були ознайомлені з проектом, що реалізується в області під назвою «Правова допомога внутрішньо переміщеним особам та розширення прав і можливостей громад на півдні України та в місті Кропивницький».
     
    Наприкінці прес-конференції Б. Стоян окреслив пріоритетні завдання у роботі служби зайнятості на 2019 рік. «Серед наших пріоритетів – запровадження нових форм роботи, зокрема інституту кар’єрного радника, розвиток існуючих сервісів у напрямку надання соціальних послуг населенню та роботодавців, поглиблення співпраці з роботодавцями», – наголосив Б. Стоян.