Кропивницькі бейсболісти братимуть участь у чемпіонатах Європи

  • 8 лют. 2019 16:07
  • 2120
    • Новина Кропивницькі бейсболісти братимуть участь у чемпіонатах Європи Ранкове місто. Кропивницький
     
    Олександр Виноградов: Перспективи спортсменів Кропивницького зіграти в 2019 році на чемпіонатах Європи з бейсболу та софтболу
     
    Про це у ФБ пише журналіст Олександр Виноградов.
     
    Є значний інформація по жеребкуванню всіх європейських турнірів з бейсболу та софтболу в різних вікових групах на 2019 рік. Як відомо, в складах збірних України з бейсболу та софтболу вистачає наших земляків (бейсбольні команди взагалі майже повністю комплектуються з кропивницьких спортсменів).
     
    Враховуючи інтерес до минулорічного ЧЄ в нашому місті (сотні й сотні глядачів на трибунах під час матчів збірної України), думаю, читачам-уболівальникам спорту буде цікаво дізнатися, в яких турнірах чемпіонатів Європи гратимуть наші збірні цього року.
     
    За лінком оригінал тексту, де зібрано взагалі усю інформацію (там й фото збірноі). Трохи порізаний варіант тексту буде в першому коменті.
     
     
    Наприкінці минулого тижня в Афінах відбувся ІІ спільний конгрес Європейської конфедерації бейсболу (СЕВ) та Європейської софтбольної федерації (ESF). У роботі конгресу взяли участь делегації 43 країн, у тому числі, й представники Федерації бейсболу та софтболу України. Одне з робочих питань афінського конгресу – жеребкування учасників чемпіонатів Європи з бейсболу та софтболу в різних вікових категоріях на 2019 рік. На цих турнірах виступатимуть й збірні України, а, як відомо, в складах збірних України з бейсболу та софтболу чимале представництво спортсменів нашого обласного центру. 
     
    Минулого року Україна вперше в своїй історії проводила вдома турнір рівня чемпіонату Європи серед національних збірних (дивізіон «С»), виграла ці змагання та завоювала право перейти до дивізіону «В». 
    В поточному сезоні чемпіонат Європи в дивізіоні «В» пройде з 1 по 7 липня в двох країнах: в Словаччині (Трнава) та Болгарії (Благоєвград).
    Як повідомив головний тренер збірної України з бейсболу, ЗТУ Олег Бойко, який також є членом виконкому Європейської конфедерації бейсболу (СЕВ), під час жеребкування наша збірна перебувала в останньому «посівному» кошику разом з іншими командами, які перейшли до дивізіону «В» із дивізіону «С».
     
    Результати жеребкування чемпіонату Європи з бейсболу-2019 (дивізіон «В»):
     
    Трнава. Підгрупа А: Швейцарія, Польща, Україна, Фінляндія. 
    Підгрупа В: Литва, Словаччина, Білорусь, Румунія.
    Благоєвград. Ізраїль, Росія, Греція, Болгарія, Ірландія, Сербія.
    Переможець групи «Трнава» розіграє з переможцем «Благоєвград» одну путівку до дивізіону «А».
     
    За словами Олега Бойка, жеребкування бейсбольних чемпіонатів Європи 2019 року стало результатом напруженої дводенної роботи технічної комісії СЕВ. Запеклі дискусії між членам комісії викликали процедурні питання, пов'язані з розширенням дивізіону «В» вже цього сезону та розширенням дивізіону «А» з 12-ти до 16-ти збірних у 2021 році. У багатьох інших ігрових видах спорту в фінальних частинах європейських чемпіонатів бере участь по 24 збірні. Чому ж у бейсболі, де в складі СЕВ налічується 38 федерацій, в найвищому дивізіоні лише 12 команд (нещодавно взагалі було 10)?
     
    Найцікавіша для нас опція: напередодні чемпіонату Європи з бейсболу 2021 року, – він пройде в Іспанії – з дивізіону «В» до дивізіону «А» перейде не одна, а відразу п'ять команд! Таким чином, яким би не був важливим чемпіонат Європи 2019 року в дивізіоні «В», турнір наступного року буде ще важливішим.
     
    ***
    Чемпіонат Європи U23 з бейсболу
    Тут збірна України виступає в дивізіоні «А», виборовши це право завдяки яскравій перемозі в торішній кваліфікації до чемпіонату Європи U23. Турнір відбудеться в Чехії (Прага) 7-11 серпня 2019 року.
    Результати жеребкування.
    Група А: Нідерланди, Німеччина, Франція, Великобританія.
    Група В: Чехія, Бельгія, Україна, Хорватія.
     
    ***
    Кваліфікація юніорського чемпіонату Європи (U18) з бейсболу
    Змагання проходитимуть в Польщі (Мейська Гурка) і Швеції (Сундбюберг) з 8 по 13 липня 2019 року. За результатом жеребкування збірна України опинилась в «польської» групі.
    Група «Сундбюберг»: Бельгія, Великобританія, Ізраїль, Швейцарія, Швеція.
    Група «Мейська Гурка»: Україна, Австрія, Польща, Угорщина, Словенія, Росія.
     
    ***
    Чемпіонат Європи U12 з бейсболу
    Для найменших бейсболістів країн Європи вирішено провести змагання в дивізіонах «А» і «В» паралельно та одночасно, створивши дітям великий яскравий бейсбольний турнір-свято. Чемпіонат пройде в Чехії (Тршебіч) 1-7 липня. Збірна України зіграє в дивізіоні «В».
    Група В1: Україна, Австрія, Польща
    Група В2: Словаччина, Великобританія, Литва, Румунія.
     
    ***
    Софтбол, чемпіонат Європи серед національних збірних, Чехія (Острава і Фрідек-Містек) і Польща (Жори та Рибник) 30 червня - 6 липня 2019 року. Чотири підгрупи, 23 команди. Збірна України в результаті жеребкування опинилася в підгрупі В разом зі збірними Італії, Іспанії, Австрії, Ізраїлю та Туреччини.
     
    ***
    Софтбол, чемпіонат Європи U16, Хорватія (Загреб), 29 липня - 3 серпня 2019 року. Чотири підгрупи, п'ятнадцять команд. Збірна України зіграє в підгрупі D разом з командами Нідерландів та Польщі.