Українці можуть переказувати валюту за кордон з гривневого рахунку та без підтвердних документів

  • 8 лют. 2019 13:07
  • 1448
    • Новина Українці можуть переказувати валюту за кордон з гривневого рахунку та без підтвердних документів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Українці можуть переказувати валюту за кордон з гривневого рахунку та без підтвердних документів - до 150 тис грн на добу
     
    З 7 лютого українці можуть здійснювати грошові перекази за кордон без додаткового документального підтвердження в сумі, еквівалентній 150 тис. грн на добу. Як повідомила керівник напрямку грошових переказів ПриватБанку Марія Страшко, при цьому валютні перекази можна робити безпосередньо з гривневої картки або рахунку. Для відправлення переказу вже не обов'язково відкривати банківський рахунок.
     
    “Тепер переказ за кордон або на валютну картку можна надіслати з гривневої картки, не відвідуючи обмінних пунктів, в режимі 24/7, - зазначила Марія Страшко. - Максимальний обсяг переказів, без відкриття рахунку та додаткових підтверджень, становить до 150 тисяч гривень на добу у еквіваленті валюти, що надсилається”.
     
    Також, згідно із новими правилами валютного регулювання, для інвестицій у закордонні активи, придбання нерухомості за кордоном чи поповнення закордонного банківського рахунку українцям більше не треба оформлювати індивідуальні е-ліцензії. Для таких операцій у межах 50 тисяч євро на рік діють е-ліміти операцій.
     
    За першу добу дії нових валютних правил у ПриватБанку було оформлено 23 с, з яких 14 - на здійснення інвестицій за кордон та 9 - на розміщення коштів на закордонному банківському рахунку.
     
    Прес-служба ПриватБанку у Кіровоградській області