Іноземних студентів медичного університету у Кропивницькому просять заплатити повторно, або ж їх відрахують (ВІДЕО)

  • 6 лют. 2019 21:02
  • 4190
  •  

    До редакції сайту «Утренний город» звернувся студент Донецького національного медичного університету, який повідомив, що керівництво закладу збирається відрахувати частину студентів за, нібито, борги.

    За його словами, керівництво навчального закладу дало студентам два дні, аби підписати двосторонній договір, за яким вони мають сплатити заборгованість протягом 10 днів, або ж їх відрахують.

    • Помічник ректора Сергій Нестеров  зібрав нас сьогодні і повідомив, що ми маємо сплати борг за навчання. Студентам треба перерахувати 1400 доларів боргу, а комусь іншу суму, щоб закінчити третій курс і, щоб нас допустили  до КРОКів (система ліцензійних інтегрованих іспитів – прим. Автр.), - говорить хлопець. - Раніше ми вже надавали докази про оплату навчання за весь рік, чеки приносили. Тоді казали, що все добре, і моя заборгованість тоді була лише 10 доларів, а зараз говорять, що вони грошей не отримали і можуть нас відрахувати.

    На відео помічник ректора повідомляє студентів, що у разі несплати їх спочатку відсторонять від навчання, а потім, цитата, «який вийде».

    • Є два рішення цієї проблеми: ви можете звернутися до своєї фірми-контрактера і до п’ятниці зробити всі платежі, але ви маєте розуміти, що університет розриває усі відносини з недобросовісними контрактерами. Або ж заключити прямий контракт з університетом, - пояснює Сергій Нестеров.

    Студенти 7 лютого знову збираються вийти на протест під стіни Донецького медичного університету, аби домогтися для себе справедливого рішення. 

    Нагадаємо, у Кропивницькому розгорівся конфлікт іноземних студентів із керівництвом Донецького медичного університету.

    Після аудиту у медичному університеті було відсторонено трьох працівників.