Кропивницький: Біля Станції юних техніків нещадно гублять дерева (ФОТО)

  • 6 лют. 2019 15:06
  • 1400
    • Новина Кропивницький: Біля Станції юних техніків нещадно гублять дерева (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    ТОВ АІС "Будком" по вулиці Яновського провели санітарну обрізку таким чином, що на місці дерев лишилися самі обрубки. Про це у ФБ групі Озеленення Кропивницький пише громадська активістка Надія Паливода
     
    "На арену виходить новий гравець - ТОВ АІС "Будком". Директор - Фляга Олексій Петрович. Основний вид діяльності фірми - "Будівництво житлових і нежитлових будівель". 
     
    Але Управління земвідносин та охорони навколишнього середовища Кропивницької міської ради вважає, що ці люди мають достатньо кваліфікації для того, щоб проводити ДОГЛЯД за зеленими насадженнями. Очевидно, головна вимога до кваліфікації - наявність бензопилки.
     
     
    Ось на фото - доглянуті дерева біля Станції юних техніків (по вулиці Яновського, 60).
    "Доглянути" збираються і всі інші дерева вздовж тротуару.
     
    Завгосп закладу розповідає те, що й усі інші: написали в міськраду заяву, щоб провели САНІТАРНУ та ФОРМУВАЛЬНУ обрізку. При цьому він не знає, чим вони відрізняються.
    "Вони ж спеціалісти, вони ж должні знати".
     
    "Спеціалісти" - це 20-річні пацани, які сьогодні тут пиляють, а завтра поїдуть на заробітки в Польщу. Вони теж не знають, що "санітарна обрізка - це видалення сухих та пошкоджених гілок" (Правила утримання зелених насаджень, п.9.1.11.2).
     
    Словом, якщо вам цікаво, як виглядатиме, наприклад, Парк Перемоги (Міськсад) після реконструкції і запланованої обрізки 200 дерев, де для роботи міськрада найняла таку саму будівельно-дровозаготівельну фірму "Єлізавета", - то можете уявити собі з цих фото", - йдеться у повідомленні.
     
     
    Нагадаємо: Як працює «Сусідська варта» у Кропивницькому?