Завдяки здобутим у зоні АТО навичкам мешканець Кіровоградщини знайшов роботу

  • 6 лют. 2019 13:02
  • 2259
    • Новина Завдяки здобутим у зоні АТО навичкам мешканець Кіровоградщини знайшов роботу Ранкове місто. Кропивницький
     
    У центрах зайнятості області демобілізованим військовослужбовцям та учасникам АТО/ООС, які звернулися по допомогу в пошуку роботи, надається комплекс соціальних послуг, що сприяє прискоренню їхнього працевлаштування.
     
    Досвід безробіття для В'ячеслава Шинкаренка з Компаніївщини був новим, тому чоловік трішки розгубився, адже він звик розраховувати лише на власні сили. Після невдалих спроб самостійного пошуку роботи демобілізований військовослужбовець звернувся по допомогу у працевлаштуванні до Компаніївської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.
     
    Разом з фахівцями районної філії військовий розглянув різні варіанти працевлаштування. «Під час перебування у зоні проведення АТО довелося здобувати нові та удосконалювати здобуті навички, працювати на різних видах транспорту: від легкового автомобіля до вантажного», – зазначає В'ячеслав.
     
    Чоловікові було підібрано перелік можливих вакансій, серед яких його зацікавила відкрита у Компаніївській об'єднаній територіальній громаді вакансія водія автобуса, адже є можливість застосовувати свої навички у мирному житті (керування автотранспортними засобами за категоріями В, С, D).
     
     
    В. Шинкаренку запропонували пройти співбесіду з роботодавцем, і він, не вагаючись, погодився. До співбесіди В'ячеслав вже був підготовлений на семінарах з техніки пошуку роботи, під час яких ознайомився з секретами успішного проходження співбесіди. Як результат, пан В’ячеслав отримав постійне місце роботи.
     
    Тепер демобілізований військовослужбовець має змогу не лише отримувати стабільний дохід для своєї родини та бути затребуваним працівником, але й мати впевненість у тому, що він приносить користь іншим мешканцям району, перевозить людей за новим маршрутом об'єднаної територіальної громади, до яких раніше не було транспортної доступності.
     
     
     
    Алла Ярошук, провідний фахівець 
    з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг 
    Компаніївської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості