У полоненого моряка з Кіровоградщини від отриманих сколкових поранень болять очі - адвокат

  • 6 лют. 2019 11:01
  • 843
    • Новина У полоненого моряка з Кіровоградщини від отриманих сколкових поранень болять очі - адвокат Ранкове місто. Кропивницький
     
    У військовополоненого українського моряка Андрія Артеменка, пораненого під час обстрілу МБАК "Бердянськ" російськими силовиками, зберігається болісність очей, так як вони серйозно постраждали при осколкових пораненнях українця.
     
    Про це стало відомо 5 лютого 2019 року після відвідування Артеменко його російським адвокатом в СІЗО, інформує “Утренний город” з посиланням на Кримську правозахисну групу. 
     
    За інформацією адвоката, українець і його захист письмово звернулися до начальника медсанчастини СІЗО Павла Алексакова з проханням провести пораненому обстеження і консультацію офтальмолога, але до сих пір цього зроблено не було.
     
    Також адвокат повідомила, що у Артеменко є припухлість зап'ястя пораненої руки і біль у грудях.
     
    Адвокат додатково повідомила, що у Артеменко під час вступу до "Лефортово" вилучили листи і фотографії рідних. Після консультації з адвокатом українець написав заяву з проханням повернути йому ці речі.
     
    Нагадаємо, 25 листопада 2018 року Росія в районі Керченської протоки здійснила пряму військову агресію проти катерів і буксира Військово-морських сил Збройних сил України, в результаті чого 24 українських військових моряка були взяті в полон. Серед полонених і двоє моряків з Кіровоградщини.
     
    Дмитро Семенюк
     
    Нагадаємо: Українські консули відвідали поранених Ейдера і Артеменка