Чи впливатиме робота на виборчій дільниці на розмір субсидії чи пенсії?

  • 5 лют. 2019 13:32
  • 3655
    • Новина Чи впливатиме робота на виборчій дільниці на розмір субсидії чи пенсії? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кропивничани, як і уся Україна, очікують президентських виборів, деякі громадяни працюватимуть 31 березня на виборчих дільницях. 
     
     
    Робота членів виборчих комісій, які виконують свої повноваження у виборчій комісії на платній основі, а також членів виборчих комісій (у тому числі пенсіонерів та осіб, які тимчасово не працюють) у день виборів, у день повторного голосування і в дні встановлення підсумків голосування оплачується у визначеному Кабінетом Міністрів України розмірі та в порядку, визначеному Центральною виборчою комісією, за рахунок коштів Державного бюджету України, що виділяються на підготовку і проведення виборів.
     
    Про це пише сайт ЦВК
     
    Умови оплати праці членів виборчих комісій встановлені постановою Кабінету Міністрів України від 28 липня 2004 року № 966.
     
    Звертаємо увагу, що відповідно до частин шостої та сьомої статті 40 Закону України "Про вибори Президента України" праця, пов’язана з організацією підготовки і проведення виборів Президента України, осіб, визнаних в установленому законом порядку безробітними, у складі окружних, дільничних виборчих комісій не є підставою для зняття цих осіб з обліку в державній службі зайнятості як таких, що шукають роботу, або для припинення виплати їм допомоги по безробіттю та інших видів соціальної допомоги.
     
    Оплата праці членів виборчих комісій, які є пенсіонерами, не може бути підставою для обмеження розміру отримуваної ними пенсії.
     
    Оплата праці членів виборчої комісії, у тому числі в день голосування, дні встановлення підсумків голосування та результатів виборів, не може бути підставою для скасування, обмеження або зменшення їм та членам їх сімей, які проживають разом з ними, будь-яких видів соціальних виплат, пенсій, субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг тощо.
     
    Крім того, відповідно до пункту 10 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 до сукупного доходу для розрахунку житлової субсидії не враховується оплата праці членів виборчих комісій, а також осіб, які залучаються до роботи в комісії, у тому числі в день голосування, дні встановлення підсумків голосування та результатів виборів.
     
    При цьому постановою  Центральної виборчої комісії від 8 квітня 2014 року № 226 "Про Порядок оплати праці членів окружних та дільничних виборчих комісій з виборів Президента України" передбачено, що  членам виборчих комісій протягом усього періоду повноважень виборчої комісії на їх вимогу видається довідка про виконання обов’язків члена виборчої комісії з виборів Президента України для подання на вимогу органів державної служби зайнятості, Пенсійного фонду України тощо за формою згідно з додатком 3 до зазначеної постанови.
     
    Нагадаємо: Список кандидатів в президенти по данным ЦВК