Кропивницький: Чому передумали нагороджувати премією Маланюка в номінації “Літературознавство та публіцистика” (ВІДЕО)

  • 1 лют. 2019 19:10
  • 983
  •  
    Чорноіваненко пояснив, чому передумали нагороджувати премією Маланюка в номінації “Літературознавство та публіцистика”
     
    Голова конкурсної комісії премії імені Євгена Маланюка Олександр  Чорноіваненко прокоментував ситуацію довкола присудження премії у номінації “Літературознавство та публіцистика”. Її мали присудити Тетяні Березняк за альманах “Бригантина юности моей”, інформує “Утренний город”.
     
    - Пройшов той час. І про деякі речі ми не те що маємо писати, а забути про них. Це пляма в нашій історії. Коли Україна бореться з російською агресією, давати премію Маланюка за книгу з такими описами – неможливо, - розповів Олександр Чорноіваненко.
     
    Нагадаємо, У бібліотеці Чижевського нагородили двох лауреатів обласної літературної премії імені Євгена Маланюка. У номінації “Поезія” статуетку та відзнаку отримав поет з Одещини Олекса різників за збірку поезії “Словогрона з 30007 слів”. У номінації “Проза” за книги “Шедеври” та “Коріння, або Я - Розумівка” посмертно був нагороджений письменник з Кіровоградщини Василь Мошуренко. 
     
    За інформацією голови конкурсної комісії Олександра Чорноіваненка, мало бути більше переможців, проте в номінації “Публіцистика” конкурсанта вирішили не нагороджувати.
     
    Дмитро Семенюк