У Кропивницькому зі скандалом нагородили лауреатів премії імені Євгена Маланюка (ФОТО, ВІДЕО)

  • 1 лют. 2019 13:25
  • 2119
  •  
    У бібліотеці Чижевського  нагородили двох лауреатів обласної літературної премії імені Євгена Маланюка, інформує “Утренний город”.
     
    У номінації “Поезія” статуетку та відзнаку отримав поет з Одещини Олекса Різників за збірку поезії “Словогрона з 30007 слів”. У номінації “Проза” за книги “Шедеври” та “Коріння, або Я - Розумівка” посмертно був нагороджений письменник з Кіровоградщини Василь Мошуренко. 
     
    За інформацією голови конкурсної комісії Олександра Чорноіваненка, мало бути більше переможців, проте в номінації “Публіцистика” конкурсанта вирішили не нагороджувати.
     
    - Я гордий тим, що комісія завершила свою роботу і не приховую, що були моменти в третій номінації “Публіцистика”. Ми вирішили, що в цій номінації не буде переможця. Комісія вчасно виправила та зреагувала на ситуацію”, - розповів Олександр Чорноіваненко.
     
     
    ДОВІДКА: Премія імені Євгена Маланюка була заснована в 2002 році. Вона є творчою відзнакою, якою нагороджуються літератори за високохудожні твори у жанрах поезії, прози, драматургії, літературознавства та перекладу, спрямовані на утвердження гуманістичних ідеалів, збагачення історичної спадщини народу, державотворення й демократизацію суспільства. Премія встановлюється у трьох номінаціях: художня література (поезія, проза, драматургія); літературознавство та публіцистика; переклад (з української мови на інші, з інших мов на українську мову).
     
    Дмитро Семенюк