У Києві пройшла прем’єра історичного фільму "КРУТИ 1918" (ВІДЕО)

  • 1 лют. 2019 11:08
  • 1057
  •  
    До 101-ї річниці бою під Крутами у столичному кінотеатрі "Київ" відбувся прем’єрний показ художньої стрічки режисера Олексія Шапарєва “Крути 1918”, в основі якого реальні події бою проукраїнської молоді з червоноармійцями під час Перших Визвольних Змагань. 
     
    Про це повідомляє «Прямий» канал за інформацією Міністерства культури.
     
    - Це фільм–легенда, який розповідає про молодих юнаків, сповнених мрій та життєвих планів, які вірили в незалежну Україну, в свій народ, які беззастережно та сміливо йшли захищати свою державу. Ця історія актуальна і сьогодні, юні крутяни - це прообраз сучасних молодих українців, які так само самовіддано йдуть захищати Україну на Сході. Це неймовірно романтична та героїчна історія, яка гідна кінематографічного відтворення, на прикладах і цінностях якої мають виховуватися наші наступні покоління, - прокоментував премєру міністр культури Євген Нищук.
     
    Художній фільм "Крути 1918" - це режисерська робота Олексія Шапарєва. Картина знята у жанрі історичний екшн за реальною історією героїчного бою на залізничній станції Крути взимку 1918 року.
     
    На тлі доленосних подій в країні двоє братів Андрій і Олекса Савицькі закохуються у прекрасну Софію. Більшовики підступають до Києва, місто наповнене "червоними" агентами. Уряд УНР кидає на боротьбу з ворогом усі боєздатні частини армії, включно з юнкерами і студентами. Чотири сотні юнаків, серед яких Андрій і Олекса, стають проти 4-тисячного добре озброєного війська.
     
    Зазначається, що під час прем’єрного показу відбулись  виступи Христини Соловій, чия композиція "Стежечка" стала офіційним саундтреком до стрічки "Крути 1918" та гурту "Гайдамаки", які виконали сучасну рок-версію давньої козацької думи "Чорна Рілля", що є одним із саундтреків до фільму.
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому ходою вшанували пам'ять героїв Крут (ФОТО)