Кіровоградщина: Усе про зміну постачальника газу

  • 1 лют. 2019 20:03
  • 2835
    • Новина Кіровоградщина: Усе про зміну постачальника газу Ранкове місто. Кропивницький

     Згідно з постановою Кабінету Міністрів України, з 1 листопада 2018 року змінився постачальник газу на спеціальних обов’язках для населення на території Кіровоградської області. Тепер газ для населення постачає газопостачальна компанія “Нафтогаз Україна”.

     
    Як зазначили в компанії, за газ, спожитий до першого листопада, абонентам потрібно розраховуватися з колишнім постачальником ДП “Центргаз” на його реквізити по рахунках, які прийшли за жовтень. За газ, який споживаєтсья з першого листопада, потрібно платити на реквізити нового постачальника — “Нафтогаз Україна”. Нові реквізити можна дізнатися на сайті “Нафтогаз Україна” або з платіжок, які надійдуть на домашні адреси абонентів.
     
    Що робити людям, які поспішили та переплатили на старі рахунки (ДП “Центргаз”)? 
    ДП “Центргаз” на сьогодні продовжує працювати, але в їхні обов’язки тепер не входить постачання газу. Зараз їхньою метою є завершити обслуговування абонентів — робота з боржниками. Абонентові необхідно звернутися в абонвідділ та провести звірку. 
    Якщо за результатами звірки буде заборгованість, то її потрібно ліквідувати. Якщо є переплата, то її абоненту повернуть. Для цього необхідно написати заяву, після чого кошти надійдуть на картковий рахунок. 
     
     
    Що робити людям, які отримують субсидію?
     
    Переплати можна розділити на дві частини — переплата власними коштами та переплата за рахунок раніше отриманих субсидій. В першому випадку необхідно звернутися із заявою та з собою мати паспорт і код власника абонрахунку, реквізити карткового рахунку особи, якій потрібно повернути кошти. В абонвідділі провести звірку та повернути кошти. Переплата здійснюється лише власнику абонентського рахунку. Тим абонентам, в яких переплата утворилася за рахунок отриманих субсидій, то на сьогоднішній день це питання вирішується з Міністерством соціального захисту, бо ці кошти були надані з бюджету і всі дії щодо них узгоджуються разом з державою. Коли це питання буде вирішено, то ці кошти будуть передані або на нову компанію, або виплачені отримувачам субсидії готівкою. Тим, у кого є переплата за рахунок субсидій, немає необхідності звертатися за переплатами, бо наразі вирішується спосіб їх повернення.
     
     
    Коли і куди повідомляти показники лічильника?
    Порядок надання послуги не змінився. Абоненти продовжують обслуговуватися в тих абонвідділах, де і обслуговувалися. Про показники лічильника абоненти мають повідомляти з 1 по 5 число кожного місяця оператору ГРМ. Це правило не змінилось.
     
    gasolina-online.com — це сервіс оператора ГРМ, який продовжує працювати і через нього можна й надалі подавати показники лічильника. Всі канали для повідомлення показників лічильника газу залишилися ті ж самі. Всі запитання, що виникають з приводу змін постачальника, можна поставити за телефоном гарячої лінії 0-800-215-515.
    За інформацією, розміщеною на сайті ГК “Нафтогаз”, для оплати природного газу для побутових споживачів Кіровоградської області необхідно сплачувати за такими реквізитами:
    Отримувач: Філія ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» у м. Кропивницькому, ЄДРПОУ 42472294, п/р 26035300710309 в Філії — Кіровоградському обласному управлінні ПАТ «Ощадбанк», МФО 323475.
     
    Дмитро Семенюк         

    Нагадаємо: Україна на чверть скоротила імпорт газу