Кропивницький: Олександр Цертій підняв "сміттєве" питання

  • 31 січ. 2019 13:14
  • 1191
    • Новина Кропивницький: Олександр Цертій підняв «сміттєве» питання Ранкове місто. Кропивницький
     
    Під час роботи сесії Міської ради м. Кропивницького з депутатським запитом перед присутніми виступив голова фракції ВО "Батьківщина" Олександр Цертій, яки підняв питання стосовно ТОВ "Екостайл": 
     
     
    - Зазначене підприємство не у повному обсязі справляється зі своїми обов’язками - вже декілька тижнів ТОВ "Екостайл" не вивозить побутове сміття переважно з приватного сектору, приватних домоволодінь. І пояснюється це тим, що зараз складні погодні умови і товстий шар снігу, який заважає роботі. "Екостайл" систематично порушує умови договорів з підприємстваим, комунальними закладами, ОСББ, ЖЕО та ін.
     
    Відомо, що це підприємство немає достатньої матеріально-технічної бази, мова йде про сміттєвози в необхідній кількості для вивезення побутового сміття та твердих побутових відходів. 
    Ускладнює ситуацію і той факт, що ТОВ "Екостайл" являється монополістом у цій сфері послуг, громадяни не можуть укласти договір з іншими компаніями, які могли б надавати альтернативні послуги з вивезення сміття у місті задля створення конкуренції.
     
    Крім цього товариство обіцяло запровадити роздільний збір сміття, як того вимагає закон України про відходи - цього, на жаль, не відбулося. Ситуація загрожує нехорошими екологічними наслідками для міста.
     
    У зв’язку з цим пропоную ухвалити наступний проект рішення: 
     
    1. Доручити Управлінню житлово-комунального господарства викликати на сьогоднішнє засідання сесії керівництво ТОВ "Екостайл" з метою надання пояснень з приводу ситуації, яка склалася зі сміттям у місті;
     
    2. Доручити Управлінню житлово-комунального господарства і департаменту економіки негайно розпочати пошук компаній, які можуть надавати послуги з вивезення сміття у нашому місті задля створення конкуренції, а також вивчити питання і можливість щодо створення комунального підприємства, яке буде надавати ці послуги, і донести інформацію до депутатських комісій з цього приводу;
     
    3. Доручити Департаменту економіки взяти на контроль питання автоматичного повернення товариством коштів за послуги, які не були надані або не були надані у повному обсязі споживачам - юридичним, фізичним особам, відповідно до укладених договорів.  
     
    Пропоную раз і назавжди зробити висновки стосовно цього підприємства.
     
    Під час голосування проект рішення був підтриманий народними обранцями.
     
    Олена Скочко
     
    Нагадаємо: Кропивничанцям повернули право на виступи перед початком сесії