Минулоріч 26 іноземців отримали роботу на Кіровоградщині

  • 31 січ. 2019 11:30
  • 1301
    • Новина Минулоріч 26 іноземців отримали роботу на Кіровоградщині Ранкове місто. Кропивницький
     
    Близько 30 іноземців та осіб без громадянства мали минулоріч роботу на Кіровоградщині. Про це поінформував Богдан Стоян, заступник директора обласного центру зайнятості, під час засідання обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення, що відбулося днями в обласному центрі зайнятості. 
     
    Упродовж минулого року до обласного центру зайнятості надійшло 27 заяв роботодавців, які використовують працю іноземців та осіб без громадянства, щодо видачі (продовження) дозволів. У результаті їхнього розгляду, видано 14 дозволів на працевлаштування, дію 12 дозволів продовжено, скасовано 1 рішення щодо видачі дозволу (несплата коштів).
     
    На підставі виданих дозволів на території Кіровоградщини (станом на 01 січня 2019 року) працювали 22 іноземці, з них 8 громадян – з країн СНД, 14 – з інших країн (найбільше з Туреччини – 4 та Таїланду – 3) та ін. 
     
    Майже половина працевлаштованих займали посади керівників, спеціалістів та службовців; у сільському господарстві працювало чотири особи, в добувній промисловості – три.
    Б.Стоян зазначив, що одним із основних напрямів державної політики у сфері зайнятості є захист внутрішнього ринку праці шляхом регулювання залучення до роботи іноземних працівників. Одним із шляхів захисту є видача службою зайнятості роботодавцям дозволів на застосування праці іноземців на території України. 
     
    Відділ організації надання послуг роботодавцям 
    Кіровоградського обласного центру зайнятості 
     
    Нагадаємо: Кому і скільки Україна експортує цукру?