У Кропивницькому відзначать лауреатів літературної премії імені Маланюка

  • 31 січ. 2019 10:15
  • 1086
    • Новина У Кропивницькому відзначать лауреатів літературної премії імені Маланюка Ранкове місто. Кропивницький
     
    1 лютого 2019 року о 12.00 в обласній бібліотеці  Чижевського відбудуться урочистості з нагоди вручення обласної літературної премії імені Євгена Маланюка  за 2018 рік.
     
    Євген Маланюк – український поет, культуролог, літературний критик; одна з найяскравіших і найталановитіших постатей вітчизняної літератури ХХ століття.
     
    Рішенням Кіровоградської обласної ради від 19 квітня 2002 року №13 засновано обласну літературну премію імені Євгена Маланюка, яка є творчою відзнакою, що нею нагороджуються літератори Кіровоградської області за високохудожні твори, спрямовані на ствердження гуманістичних ідеалів, збагачення історичної спадщини народу, державотворення та демократизацію суспільства.
     
    Автор твору-переможця отримує звання „Лауреат обласної літературної премії імені Євгена Маланюка” та диплом встановленого зразка, нагрудний знак лауреата, почесну відзнаку обласної ради і обласної державної адміністрації — скульптуру „Степовий орел” та грошову частину премії.
     
    Лауреатами обласної літературної премії імені Євгена Маланюка за 2018 рік стали:
     
    у номінації «Поезія» (в тому числі драматичні твори і переклади) –  Олекса Різників за збірку поезії «Словогрона з 30007 слів»;
     
    у номінації «Проза» (в тому числі драматичні твори і переклади) –  Василь Мошуренко за книги «Шедеври» та «Коріння, або Я – Розумівка» (посмертно)
     
    у номінації «Літературознавство та публіцистика»  – Тетяна Березняк  –  за альманах «Бригантина юности моей». 
     
    В урочистій церемонії нагородження беруть участь члени журі обласної літературної премії імені Євгена Маланюка, письменники, викладачі вузів, бібліотечні фахівці, вчителі, користувачі бібліотеки та всі, хто цікавиться літературним життям краю.