У Кропивницькому ходою вшанували пам'ять героїв Крут (ФОТО)

  • 29 січ. 2019 19:17
  • 1023
    • Новина У Кропивницькому ходою вшанували пам'ять героїв Крут (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    Сьогодні, 29 січня, у Кропивницькому маршем вшанували пам'ять героїв, що загинули у бою під Крутами. Збір учасників ходи розпочався біля монументу Янголу-охоронцю.

    Кропивничанці пройшли увечері центральною вулицею міста на честь 101 річниці відомого бою під Крутами. Колона йшла під історичними і державним прапорами України та під символікою молодіжної організації "Сокіл". Учасники ходи скандували "Слава Україні! Героям слава!", "Крути! Їх не забути" та інші патріотичні вигуки.

    На площі Героїв Майдану присутні провели мітинг, на якому лідер міської організації ВО "Свобода" Сергій Капітонов закликав завжди пам'ятати про події 29 січня 1918 року на залізничній станції Крути.

    - Саме українська армія весь час була націотворчим елементом. Коли ми говоримо про полях бою під Крутами ми не згадуємо студентів. Передусім ми шануємо той подвиг. Молоді хлопці, які й не нюхали пороху, зупинили професійну армію, загартовану в боях Другої Світової війни. Тому вітаю усіх зі святом! - звернуся до присутніх керівник міської ВГО "Сокіл" Геннадій Маламен.

    За традицією націоналісти завершили мітинг, заспівавши Славень України.