Ольга Кирилюк: "Міф про те, що беззахисних хлопців відправили на бій під Крутами, – це маніпуляція" (ВІДЕО)

  • 29 січ. 2019 13:32
  • 1725
  •  
    Інформація про те, що на бій під Крутами у 1918 році на захист від більшовиків було направлено беззахисних хлопців-студентів, є абсолютною маніпуляцією. Про це під час мітингу з нагоди вшанування пам’яті загиблих в бою під Крутами розповіла доцентка кафедри ЦДПУ ім. Винниченка, письменниця Ольга Кирилюк, інформує “Утренний город”.
     
    - Всі міфи про те, що беззахисних хлопців відправили на смерть, – це є абсолютна маніпуляція. Також ми чуємо, що хлопці, які пішли в бій під Крутами, всі загинули. Це також є неправдою. Всього участь у боях взяло 600 осіб. З них, за дослідженнями істориків, загинуло близько сотні осіб, - розповіла Ольга Кирилюк.
     
    Нагадаємо, пам’ять героїв Крут у Кропивницькому вшанували покладанням квітів до пам'ятної дошки братам Шульгиним та перев’язуванням жовто-блакитних стрічок корзини з квітами.
     
    Довідка:
    Бій під Крутами — бій, що відбувся 29 або 30 січня 1918 року біля залізничної станції Крути поблизу селища Крути та села Пам'ятне, за 130 кілометрів на північний схід від Києва, 18 км на схід від Ніжина.