Тубдиспансер Кропивницького отримав від активістів нове медичне обладнання (ФОТО)

  • 29 січ. 2019 11:37
  • 1915
    • Новина Тубдиспансер Кропивницького отримав від активістів нове медичне обладнання (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 29 січня, у обласному протитуберкульозному диспансері урочисто вручили медичне обладнання вартістю понад 100 тис грн. від Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ». 
     
     
     
    Протитуберкульозний диспансер отримав новий електрокардіограф, шейкер, біохімічний аналізатор та два столи для анастезіолога. 
     
    - Сьогодні ми передаємо техніку, яка більше направлена на діагностику. Наша мета - покращення якості діагностики та лікування, - коментує виконавчий директор благодійної організації Костянтин Данильченко
     
    Як зазначив зазначив Костянтин Данильченко, обладнання було закуплено в рамках проекту "100% життя та якісних послуг на Кіровоградщині".
     
    Керівниця обласного протитуберкульозного диспансеру Галина Горенко зауважила, що нове обладнання надзвичайно важливе для лікування пацієнтів. 
     
    - Із його допомогою ми зможемо швидко відслідковувати зміни в організмі людини під час лікування. 
     
     
    У пацієнтів часто буває втома від лікування, адже курс лікування триває від шести місяців і до двух років. Щоб забезпечити повний курс лікування, була розроблена методика ДОТ-супроводу - лікування хворих під контролем. Вона передбачає щоденний контрольований прийом протитуберкульозних препаратів. Цю методику на Кіровоградщині втілює Кіровоградське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».