Кропивницький військовий успішно втілює свою мрію в життя

  • 28 січ. 2019 11:05
  • 2647
    • Новина Кропивницький військовий успішно втілює свою мрію в життя Ранкове місто. Кропивницький
     
    Перший учасник АТО з Кіровоградщини приєднався до «Veterano Service», Про це пише сайт Без купюр.
     
    Перший воїн АТО з Кропивницького приєднався до «Veterano Service» – онлайн-платформи, що розповідає про історії успіху ветеранів АТО, допомагає просувати їхній бізнес, пройти реабілітацію, започаткувати власну справу та багато іншого. Ветеран АТО з Кропивницького Євген Смоквін – один із тих, хто попри проблеми зі здоров’ям унаслідок поранення від вибуху міни та падіння з другого поверху, знайшов себе у мирному житті й успішно займається пасічництвом.
     
    Кілька років тому друзі та знайомі взялися допомогти Євгену знайти неподалік від Кропивницького місце під пасіку. Згодом ветеран облюбував і купив будинок у селі Аврамівка Кропивницького району й переїхав сюди з гамірного міста. Проте сусіди були категорично проти пасіки поруч. Євген не став сваритися з односельцями та знайшов садибу на околиці села біля лісу. Місце якнайкраще підходило для пасіки, залишилося домовитися з власниками. Приємним шоком та справжнім стимулом для Євгена стало те, що господиня садиби вирішила її йому подарувати.
     
    У чоловіка вже був досвід пасічництва, але раніше на рівні хобі. А коли ж вирішив зайнятися бджолярством серйозно, він неабияк знадобився. Євген власноруч зробив вулики і взявся до справи.
     
    За словами Євгена, не зважаючи на соціальну рекламу проекту «Veterano Service» по радіо – раніше про нього нічого не знав. Натрапив на сайт випадково. Заповнив анкету. Ідею його бізнесу схвалили і додали рекламу на сайт.
     
    Завдяки “Veterano Service» познайомився з учасником бойових дій із іншої області, який допоміг створити логотип для його продукції під місцевим брендом «Справжній мед із Аврамівки». На цьому зупинятися не збирається.
     
    Мріє створити «зелену» садибу та побудувати будиночки для апітерапії – лікування та профілактики захворювань за допомогою продуктів бджільництва. Щоб ветерани АТО могли безкоштовно оздоровлюватися та на території пасіки.
     
    Багато кроків вже зроблено для втілення цієї мрії в життя, закуплено нове устаткування, але Євген продовжує пошуки матеріалів для нових вуликів та апібудиночків.
     
    Небайдужі можуть допомогти Євгену Смоквіну, пожертвувавши звичайну дошку для втілення у життя хорошої справи.
     
    Звертатися за номером: 095 72 04 307.
     
     
    У коментарі керівник та засновник проекту «Veterano Service» Лариса Микитьон розповіла, що ідея створення такої платформи прийшла їй у 2014 році, коли вона була волонтером, і багато її знайомих почали повертатися з фронту. Мета сервісу – об’єднати ветеранів з різних областей України та систематизувати інформацію про їхній бізнес на одному сайті.
     
    Кожен охочий ветеран може безкоштовно розмістити тут рекламу свого бізнесу, заповнивши лише анкету. До того ж ця платформа допомагає з реабілітацією колишніх учасників АТО, навчанням, пошуком роботи, надає юридичну підтримку та можливість виграти різні гранти на розвиток власної справи.
     
    - З дня створення проект фінансувався за наш рахунок. Ми навіть і не думали, що він перетвориться в щось більше, ніж просто інформативний сайт. За час існування проекту «Veterano Service», ми організовували ярмарки й форуми, що сприяли знайомству ветеранів та розвитку їхнього бізнесу. Але найголовніше наше досягнення – це співпраця наших учасників по всій країні!, – зазначає авторка ідеї.