Митрополит Іоасаф: містяни мають право сповідувати віру в тих церквах, які збудовані для них

  • 25 січ. 2019 18:24
  • 1355
    • Новина Митрополит Іоасаф: містяни мають право сповідувати віру в тих церквах, які збудовані для них Ранкове місто. Кропивницький

    25 січня у Кропивницькому священнослужителі зібралися, щоб обговорити події, що склалися навколо Свято-Успенського храму  що у парку імені Крючкова.

    Після того, як очільник міста оголосив про намір передати храм до УПЦ, прихожани цієї споруди виступили проти.

    Митрополит Кіровоградський та Новомиргородський Іоасаф на прес-конференції у свою чергу повідомив, що це стало для нього несподіванкою.

    - Після заяви Андрія Павловича, одного з наших меценатів, до храму почали сходитися люди. І почалося зібрання. До храму також прийшли люди, як ніколи в ньому раніше не бували. Були спроби зірвати зібрання, - говорить митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф.

    Священнослужитель запевнив, що на збори нікого не запрошували. А сам він, щойно почувши про звернення Андрія Райковича, одразу ж приїхав до храму.

    Єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп у свою чергу стверджує, що Андрій Павлович долучився до будівництва храму лише після того, як було вирито котлован. Боголєп також наголосив на тому, що не лише очільник міста вкладав гроші у храм, а й багато прихожан зробили все, щоб він з’явився.

    - У цього храму існує громада, невелика, але все ж вона є. І ця громада хоче залишити все так, як і було, в підпорядкуванні Московського патріархату - додав Єпископ Олександрійський і Світловодський.

    На завершення митрополит Іоасаф додав, що містяни мають право вільно сповідувати віру в тих церквах, які збудовані для них. Священнослужитель також запросив Андрія Райковича відвідати храм у неділю, де буде проводитися служба.