Храм Успіння Пресвятої Богородиці збираються передати під управління ПЦУ (ВІДЕО)

  • 25 січ. 2019 12:50
  • 2149
  •  

    У Кропивницькому храм Успіння Пресвятої Богородиці, що у парку імені Крючкова, збираються передати під управління Православної Церкви України.

    Про це міський голова Кропивницького Андрій Райкович розповів під час прес-конференції учора, 24 січня.

    У 2014 році цей храм був освячений Українською православною церквою московського патріархату. Того ж року й розпочалася служба у цьому храмі. Наразі планується його передача православній церкві України. Однак віряни, які відвідують цей храм, проти переходу і влаштували акцію протесту.

    - Я прийняв рішення, не продиктоване кимось, а самостійно. Я дійсно переконаний, що держава повинна мати свою православну церкву. Томос - це велике досягнення для нас. У нашому місті також має бути представлена УПЦ. Я хочу, щоб все було мирно, а не змушувати діток сидіти в храмі до 10-ї вечора, видавлюючи з них сльозу, - коментує Андрій Райкович.

    За словами очільника міста, він розмовляв із настоятелем храму, який у свою чергу не проти переходу споруди під управління Київського патріархату.

    - Зараз отець Сергій думає над тим, щоб змінити формат та служити українській церкві, - додає Андрій Райкович.

    Очільник Кропивницького, а за сумісництвом ініціатор будівництва цього храму, додав, що українська церква має бути організована не лише юридично на папері, а й на певному місці і вести службу на користь Україні.

     

    Аліна Кулик