У Кропивницькому капелани проведуть спільну молитву за повернення моряків з полону

  • 22 січ. 2019 14:00
  • 738
    • Новина У Кропивницькому капелани проведуть спільну молитву за повернення моряків з полону Ранкове місто. Кропивницький
     
    22 січня у Кропивницькому відбулася прес-конференція представників громадського об'єднання Українське капеланство», які ознайомили присутніх з напрямками діяльності організації та розказалм подробиці проведення школи капеланів у Кропивницькому. 
     
    Члени ГО «Українське капеланство» служать капеланами в 20 областях України. 
     
    Із 21 по 26 січня на базі Кіровоградського госпіталю проходить «Українська школа підготовки капеланів» (госпітальний напрямок), де будуть навчатися 22 студенти у спеціалізованій школі. 
     
    - Наша організація була заснована у 2013 році. Капеланство - це щось нове в Україні, проте вже має плоди свєї діяльності. Наша головна мета - це духовно оздоровити українське суспільство, щоб кожна людина могла почути Євангеліє, - говорить керівник ГО «Українське капеланство" Валерій Труфанов. 
     
    Капеланство на Кіровоградщині зародилос в Олександрії. Зараз в області діє більше десяти військових священиків. 
     
    Також під час прес-конференції капелани повідомили, що 24 січня відбудеться спільна молитва за Господнє благословіння та благополучне повернення з полону українських моряків. 
     
    Довідково: капелан - військовий священик в армії.
     
    До спільної молитви, яка відбуватиметься у військовому госпіталі, можуть долучитися усі охочі. Проходитиме вона з 8 ранку до 8 вечора.
     
    Аліна Кулик