Новорічні подарунки. Що краще — дарувати чи приймати

  • 19 січ. 2019 09:00
  • 1772
    • Новина Новорічні подарунки. Що краще — дарувати чи приймати Ранкове місто. Кропивницький
                      
    На новорічні свята зазвичай накопичується велика купа справ, які потрібно вирішити швидко. Однією з головних є обрання подарунків для рідних та близьких людей. 
     
    Саме на цей період припадає найбільше свят, на які неможливо не порадувати своїх близьких та друзів якимось приємним подаруночком: покласти солодощі під подушку на святого Миколая чи зробити сюрприз на Новий рік під ялинку.
     
    Уміння правильно підібрати оригінальний подарунок та здивувати близьку людину — це ціла наука, яку не так то просто освоїти.
    Традиція дарувати один одному подарунки на новорічні свята дуже давня. Єдиної версії виникнення цього святкового ритуалу немає, але існує думка, що люди обмінювалися подарунками ще за часів стародавніх цивілізацій.
     
    Відтак, у Єгипті один одному дарували презенти у день зимового сонцестояння, а римляни робили подарунки власноручно і дарували фрукти, квіти та гілки дерев.
    Із плином часу та розвитком цивілізації асортимент та цінова вартість «новорічного щастя» дуже розширились. Зараз гілку від дерева можна отримати хіба що від студента або ж від дуже жартівливого друга. І це справді буде незвичайний презент. 
     
    Через подарунки люди виражають свої почуття, ніжність і турботу, показують своє ставлення до того, хто його отримає. Не дивно, що колись у далекій Великобританії та пов’язаних з нею країнах, а саме в Канаді та Австралії, Новій Зеландії та на Самоа, виникло дивовижне свято — свято сюрпризів, подарунків, уваги і небайдужості — День подарунків, 26 грудня.
    Спочатку існував звичай розпочинати свято із вручення грошей і подарунків людям більш низького соціального становища. Подарунками серед собі подібних обмінювалися напередодні Різдва, а бідняки ж отримували презенти в останню чергу. Із часом ця традиція поширилася й на інші верстви суспільства.
     
     
    Що люблять кропивничани більше: дарувати подарунки чи отримувати їх?
     
     
    Ілля: Не дуже люблю дарувати подарунки комусь. Мені важко підібрати потрібний та корисний презент, який би сподобався людині. А коли мені щось дарують — теж не люблю, тому що відчуваю себе зобов’язаним за це.
     
     
    Ігор: Дарувати комусь подарунки мені подобається. Ти ощасливлюєш людину, бачиш її емоції, радієш разом із нею. А ось отримувати подарунки не дуже подобається. Ніхто не знає, чого б ти хотів. Такі подарунки завжди засмучують.
     
     
    Наталія: Хмм, звісно, обожнюю. Мабуть, кожному хочеться відчути на собі ці емоції. І дарувати люблю, особливо коли ти самостійно заробляєш, це приємно. Для найдорожчих людей не шкода витратити гроші, адже ти не часто можеш це зробити. Чому саме така відповідь? Просто це дійсно неймовірні відчуття чогось чарівного і радісного.
     
     
    Станіслава: Так, я люблю отримувати подарунки, люблю приємні сюрпризи. Мені також подобається дарувати. Мені приємно, коли люди посміхаються та задоволені обраним мною подарунком. Це надихає та дарує позитивні емоції.
     
    Зовсім не обов’язково дарувати дорогі подарунки. Ми переконані, що головне — це увага та турбота про близьку людину. 
    А ви що полюбляєте більше: дарувати чи приймати подарунки?
     
    Аліна Кулик