Кропивницький: За підтримки громади втілюються в життя найкращі ініціативи

  • 18 січ. 2019 08:50
  • 1568
    • Новина Кропивницький: За підтримки громади втілюються в життя найкращі ініціативи Ранкове місто. Кропивницький
     
    17 січня 2019 року в актовій залі міської ради Кропивницького відбувся публічний звіт депутатів-свободівців за 2018 рік. Зокрема, прозвітувати перед громадою прийшли депутати міської ради обласного центру та Фортечної і Подільської районних в місті Кропивницькому рад. Заслухати звіт прийшли небайдужі громадяни, прихильники ВО «Свобода» та журналісти.
     
    Розпочав звітування голова фракції ВО «Свобода» в міськраді Кропивницького, голова міського осередку націоналістів Сергій Капітонов. Він розповів про роботу фракції в представницькому органі, акцентуючи на тому, що депутати-свободівці завжди відкриті до спілкування з виборцями та намагаються не відмовляти містянам в наданні посильної допомоги. 
     
     
    Свободівець повідомив, що за весь період каденції фракція націоналістів підготовила понад 200 депутатських запитів та звернень. Зокрема, за 2018 рік радою були підтримані ряд важливих свободівських ініціатив. Серед них – вимога до ВРУ щодо негайного розгляду та ухвалення Антиолігархічного пакету докорінних перетворень. Також був ухвалений депутатський запит щодо звернення до Президента України щодо неприпустимості підняття тарифів на газ для населення.
     
    Вагомим здобутком фракції, на думку Сергія Капітонова, стало ухвалення міськрадою свободівського проекту рішення щодо використання на території міста червоно-чорного прапора, в результаті чого стало можливим підняття стягу національної боротьби над установами міста в пам’ятні дати для українського народу. Цим же проектом рішення означено, що над міськрадою червоно-чорний прапор майорітиме на постійній основі. 
     
     
     
    Сергій Капітонов підіймав питання з приводу земельної ділянки, яку віділили у 2017 р. підприємству зі статутним фондом у        1 000 грн., яке начебто збирається будувати сміттєпереробний завод. Як і слід було очікувати, завод так за 1,5 роки так і не збудували.
     
    Завершив Сергій Капітонов змістовним звітом про роботу на своєму окрузі.
    Наприклад, завдяки депутату-націоналісту не був ухвалений проект рішення про зміну цільового призначення земельної ділянки по вул. Академіка Корольова (біля Аеропорта), на якій хотіли побудувати АЗС. На місці зеленої зони підприємець хотів звести чергову заправочну станцію, та завдяки громаді і народному обранцю вдалося відстояти зелений острівець на окрузі.
     
    Опікується депутат і Молодіжним сквером, який є єдиною зеленою зоною на Некрасівці, тут постійно прибирається, облаштований дитячий майданчик. Протягом року у зазначеному сквері депутат цього округу організовував свята: новорічні розваги для малят та День людей похилого віку, на які запрошують аніматорів, оркестр та хор.
     
    Завдяки підтримці мешканців і квартальної навели лад на вулиці Желябова: прибрали сміття, виділили землю воїнам, за сприяння Сергія Капітонова провели поточний ремонт по вулиці Сивашській, розпочали ремонт водогону на вулицях Желябова і Ольжича, опісля на яких можливий ремонт дорожнього покриття.
     
    Депутат міської ради Кропивницького Геннадій Маламен розповів про поточну депутатську роботу впродовж 2018 року. Він наголосив, що ряд проблем мешканців його округу вдалося вирішити, проте є й справи, позитивного вирішення яких домогтися не вдалося. Геннадій Маламен повідомив, що головними пріоритетами в його діяльності є робота з освітленням окремих вулиць і провулків.
     
     
    Звіт про роботу свободівців у Фортечній районній у місті Кропивницькому раді розпочав депутат-націоналіст Ігор Якименко. Він повідомив про успішне завершення робіт по встановленню освітлення на вулиці Тургенєва, що на Балашівці, а також про облаштування зупинки "Інгульська" на вулиці Київська після відповідних депутатських звернень. Крім того свободівець розповів про сприяння окремим громадянам у вирішенні проблемних питань приватного характеру. 
     
     
     
    - Я проводив роботи з приводу незаконної рубки дерев на березі Інгулу в захисній смузі, де  була демонтована водокачка разом з деревами. Я направляв звернення до державної екологічної інспекції Кіровоградської області, до поліції, але суються палки у колеса, і ніхто не хоче зв’язуватися з власником ділянки, яким являється Штутман (власник "Червоної зірки").
     
     
    Подавав депутат-націоналіст у березні 2018 р. і звернення до Верховної Ради України щодо встановлення кримінальної відповідальності за заперечення Голодомору, у якому просять підтримати законопроект № 7343 від 28.11.2017 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо кримінальної відповідальності за заперечення Голодомору)», яким передбачається доповнення Кримінального кодексу України новою статтею 4421. «Публічне заперечення Голодомору 1932 – 1933 років в Україні як геноциду українського народу».
     
    Та, на жаль, не вистачило чотирьох голосів для направлення цього звернення.
     
     
    Депутат Фортечної районної в місті Кропивницькому ради Олена Скочко акцентувала увагу присутніх на тривалій боротьбі за гідні умови життя мешканців кількох провулків та вулиць на її окрузі. За словами націоналістки, неподалік від центру міста є території, де люди змушені пересуватися по багнюці та в суцільній темряві.
     
     
     
    Завершила публічний звіт свободівців депутат Подільської районної в місті Кропивницькому ради Олена Яцун. Розповідаючи про свою роботу, свободівка зупинилася на окремих успішних ініціативах та запевнила слухачів у тому, що націоналісти завжди готові йти назустріч людям, які потребують їхньої допомоги.
     
     
     
    - У фракціях «Свободи» працюють звичайні люди. Але ми намагаємося змінити життя на краще. Ми – націоналісти, ми любимо свою землю і не збираємося тікати за кордон. Ми прагнемо зробити кращими умови життя тут, в Україні, у нашому місті Кропивницькому. Ми працюємо для людей, і закликаємо контролювати нашу діяльність та не бути байдужими. Саме за підтримки громадян втілюються в життя наші найкращі ініціативи, - підсумував річний звіт націоналістів голова Кропивницької міської організації ВО «Свобода» Сергій Капітонов.
     
     
    Наталка Святокум, Олена Скочко