Як на Кіровоградщині безробітні дбають про учасників АТО/ООС

  • 17 січ. 2019 13:35
  • 806
    • Новина Як на Кіровоградщині безробітні дбають про учасників АТО/ООС Ранкове місто. Кропивницький
     
    Для забезпечення шукачів роботи тимчасовою зайнятістю, служба зайнятості працює в напрямку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру. 
     
    - Завдяки тісній взаємодії органів влади, місцевого самоврядування та центрів зайнятості, філій обласного центру зайнятості за участі безробітних громадян організовуються громадські та інші роботи тимчасового характеру. Ці роботи дозволяють вирішити певні проблеми територіальних громад, наприклад, з благоустрою та озеленення територій населених пунктів, зон відпочинку, ліквідації несанкціонованих звалищ, упорядкування спортивних майданчиків, кладовищ, об’єктів культурної та історичної спадщини, а також військових поховань, пам’ятників, обелісків, – зазначив Богдан Стоян, заступник директора обласного центру зайнятості.
     
    З початку минулого року до переліку тимчасових видів робіт внесено такий напрямок, як надання допомоги учасникам АТО/ООС та сім’ям загиблих учасників АТО. 
     
    Беручи участь у громадських роботах упродовж 2018 року 25 безробітних надавали зазначеним громадянам допомогу в оформленні документів для отримання субсидії. Крім того безробітні громадяни сприяли в отриманні юридичної допомоги, сплачували комунальні послуги, забезпечували предметами тимчасового користування медичного призначення (ходунки, коляски), а також надавали допомогу в закупівлі та доставці продуктів харчування, ліків та ін.
     
    Нагадаємо, упродовж минулого року близько 9,6 тис. осіб з числа зареєстрованих в службі зайнятості безробітних громадян брали участь у громадських та інших робіт тимчасового характеру.
     
    Відділ організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості