"Квартири — це добре, але чоловіки на першому місці". Інтерв’ю з дружинами полонених спецпризначенців

  • 16 січ. 2019 19:12
  • 1246
    • Новина «Квартири — це добре, але чоловіки на першому місці». Інтерв’ю з дружинами полонених спецпризначенців Ранкове місто. Кропивницький
     
    Наприкінці минулого року Президент України Петро Порошенко за власні понад два мільйони гривень придбав у Кропивницькому дві квартири.Він подарував їх дружинам військовополонених Сергія Глондаря та Олександра Корінькова, які вже майже чотири роки чекають своїх чоловіків з полону терористів «ДНР». Наш кореспондент поспілкувався з дружинами полонених спецпризначенців — Катериною Глондар та Юлією Коріньковою. 
     
     — Розкажіть, як влада дізналася про те, що вам необхідні квартири?
     
    Катерина Глондар: Коли торік на День міста приїздив Президент, я підготувала звернення, щоб нас, як дружин військовослужбовців, забезпечили житлом. Командир 3-го полку це звернення передав Порошенку, і той пообіцяв взяти питання під особистий контроль. Наші чоловіки є кадровими військовими, і держава їх мала забезпечити житлом ще після підписання контракту, а не після перебування в чотирирічному полоні. 
     
     Юлія Корінькова: Незважаючи на надане житло, наші чоловіки для нас були, є і будуть залишатися в пріоритеті. Ми не заспокоємось до тих пір, поки не повернемо своїх рідних, коли вони зайдуть господарями у свої домівки і запанують сімейна злагода та щастя.
     
    Катерина Глондар: Це не означає, що якщо нам дали квартири, то ми закриємо роти. Ми далі будемо боротися. Будемо досягати мети, щоб чоловіки повернулися додому. Ми дякуємо за наше житло командиру частини, який брав у цьому безпосередню участь, голові Кіровоградської ОДА та Президентові. 
     
     — Чи є на сьогодні якісь зрушення у питанні визволення з полону військових?
     
    Юлія Корінькова: На жаль, немає. Те, що ми чуємо, нас не радує. Говорять, що до виборів ніякого обміну полоненими не буде. Нас це вкрай обурює. Ми надіємось, що Президент докладе максимум зусиль, аби наші чоловіки повернулися додому. Питання обміну занадто заполітизоване і вирішитись може лише за умови переговорів між двома президентами. Поки вони не домовляться, обміну не буде. 
     
     — Ви вже переселились до нових квартир?
     
    Катерина Глондар: Поки що ми продовжуємо жити в орендованих квартирах, оскільки новопридбані потребують ремонту.
     
    Юлія Корінькова: Хочеться звернутися до тих, хто вмирає від заздрощів у інтернеті. Виписують в коментарях соцмереж бруд різного характеру з приводу того, що нам дали житло, а їм ні. Збирайте речі, поміняйтеся з нашими чоловіками місцями та проживіть кожну хвилину цих чотирьох років. Нехай ваші рідні та близькі переживуть те саме, що пережили ми. Після цього я готова подарувати їм цю квартиру. Після того, що переживають наші чоловіки, у людей ще вистачає нахабства виписувати різні нісенітниці. 
     
    Катерина Глондар: Простіше написати різні недолугі коментарі в інтернеті, ніж сидіти у полоні сепаратистів. Люди під постами новин дозволяють висловлюватися з приводу цих квартир навіть нецензурщиною. 
     
    Нагадаємо, бійці Сергій Глондар і Олександр Коріньков 16 лютого 2015 року супроводжували колону українських військових, що виходила з Дебальцевського котла. Її розстріляли, броньовану техніку спалили.
     
    Дмитро Семенюк