Півмільйона гривень за кредитами отримали фермери Кіровоградщини у ПриватБанку

  • 16 січ. 2019 17:08
  • 830
    • Новина Півмільйона гривень за кредитами отримали фермери Кіровоградщини у ПриватБанку Ранкове місто. Кропивницький
     
    У 2018 році 30 фермерських господарств Кіровоградщини отримали півмільйона гривень відшкодувань частини відсотків за державними програмами підтримки агробізнесу. Відтак, отримавши кредит у ПриватБанку, фермери сплатили у підсумку лише від 1% річних за користування кредитними коштами.
     
    - Завдячуючи тісній і продуктивній співпраці з аграріями регіону, наша філія стала лідером з виплати державних компенсацій частини відсотків за кредитами, наданими фермерським господарствам регіону, - розповідає Ростислав Масло, директор Кіровоградської філії ПриватБанку. - 20% від усієї кількості поданих заявок до ПриватБанку, припадають саме на Кіровоградщину. Відтак ПриватБанк активно працює за всіма програмами державної підтримки сільгоспвиробників - від компенсацій за кредитами до компенсацій за придбання техніки чи насіння.
     
    Нагадаємо, що ПриватБанк створив унікальні програми «АгроКУБ <https://kub.pb.ua/kreditny-programi>» для кредитування аграріїв «живими» грошима та кредит на придбання сільськогосподарської техніки з адаптованим графіком погашення кредиту, з гарантованою компенсацію від держави за відсотками по кредиту до 3-х років. Співпраця з Мінагрополітики забезпечує компенсацію відсотків (1,5 облікової ставки за вирахуванням 1 відсотка річних за кредитним договором) з державного бюджету за користування кредитами. Щоб отримати кошти, потрібно лише звернутись до будь-якого відділення ПриватБанку або заповнити заявку на сайті проекту.
     
    - Вже не один рік співпрацюю з ПриватБанком, тому коли вони стали працювати по державним програмам компенсації, не задумуючись долучився, - ділиться враженнями Микола Панасенко, голова фермерського господарства. - Тільки уявіть, за півроку користування кредитними 100 тисячами гривень, я заплатив лише 500 грн відсотків. От вам і реальна допомога фермерам! Планую і в подальшому скористатися державними програмами підтримки лише через ПриватБанк. Це швидко, зручно, легко, технологічно, і головне - надійно!
     
    ПриватБанк долучився до державних програм компенсацій, що працюють в агросекторі, ще у 2017 році. Загалом 2018 року за п’ятьма державними програмами компенсацій для аграріїв банк подав реєстрів на державні компенсації на понад 400 млн грн., що у 5 разів перевищує суму 2017 року, і став беззаперечним лідером. Найбільш затребуваними стали компенсації за придбання вітчизняної техніки та обладнання в розмірах 25% та 15% вартості.
     
    Частка банку в подачі заявок на компенсацію за вітчизняну техніку становила 51% від обсягів усіх банків, що беруть участь у програмі. Відтак, українські аграрії придбали за допомогою ПриватБанку вітчизняної агротехніки на 1,5 млрд грн. Набувають популярності і програми відшкодування витрат за придбане насіння та компенсація відсотків за кредитами для фермерів.
     
    Прес-служба ПриватБанку у Кіровоградській області