У Кропивницькому презентували листівки із портретами Шевченка (ФОТО)

  • 16 січ. 2019 12:10
  • 1725
    • Новина У Кропивницькому презентували листівки із портретами Шевченка (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому обласному художньому музеї презентували набір листівок із зображеннями Тараса Шевченка "Шевченкіана з фондів КОХМ".
     
    Набір складається з 24 листівок із портретами Шевченка. Це роботи випускників Київського художнього інституту та художників Кіровоградської області, які зберігаються в обласному художньому музеї. 
     
     
    - Для листівок ми використали роботи з фондового зібрання художнього музею. Насправді в музеї набагато більше портретів Кобзаря - понад сто. Але в цій збірці представлено 24 листівки, а разом з усіма обкладинками - 28. На основній обкладинці картина Олександра Охапкіна, на зворотньому боці - прижиттєвий портрет Тараса Шевченка. На внутрішній частині обкладинки - зображення медалей наших художників-земляків, - розповіла наукова співробітниця обласного художнього музею Леся Нестройна-Шевченко.
     
    За словами співробітників музею, збірка листівок присвячена річниці з дня народження Шевченка.
     
    - У березні ми відзначатимемо 205-ту річницю з дня народження Кобзаря. Ми готували цю збірку близько півроку та вирішили випустити її заздалегідь, щоб бібліотеки та музеї міста та області уже мали цю збірку та могли презентувати її на книжкових виставках, експозиціях, - додала Леся Нестройна-Шевченко.
     
    Після презентації набори листівок подарують музеям та бібліотекам міста. Також їх можна буде придбати в обласному художньому музеї. Вартість одного набору - 48 грн.
     
    Наталя Нічишина
     
     
     
    Нагадаємо: Кропивничан запрошують на історичну лекцію Юрія Митрофаненка